U Oraovici se proizvode zastavice za FK Bajern

Izvor: juGmedia, 17.Jan.2014, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Oraovici se proizvode zastavice za FK Bajern

LESKOVAC – U mini konfekciji ITP u selu Oraovica kod Gredlice 25 radnika šije zastavice za fudbalski klub Bajern iz Nemačke, a ugovorena je probna proizvodnja sportske konfekcije i za Francuze i Makedonce.

Za klub iz Minhena šije se 50.000 zastavica i reč je o probnoj seriji.

“Posao smo dobili preko nemačke porodične firme Hofšmit, čiji su vlasnici do nas došli preko predstavnika nemačke vlade u Beogradu”, objašnjava vlasnik ITP-a Ljubiša Nikolić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
Nikolić je mini fabriku otvorio marta 2012. godine u obnovljenim proizvodnim halama nekadašnje Industrije trikotaže i pletiva (ITP), koju je kupio novcem zarađenim na privremenom radu u Francuskoj.

“Ovo je pravi primer lokal patriotizma. Nadamo se da će primer Ljubiše Nikolića slediti naši uspešni privrednici koji rade u inostranstvu. Ovo je javni poziv svima njima da se vrate. Lokalna samouprava će obezebditi sve uslove za rad”, kazao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je obišao pogon i obećao pomoć pri izgradnji sistema kanalizacije i otpadnih voda.

Nikolić je u renoviranje fabrike i opremu uložio oko 350 hiljada evra.

“I TP-u su radili moj otac i moj deda i ja sam svoju budućnost vezao za selo. Oraovica je pored autoputa i do Beograda se stiže za dva i po sata, a naši proizvodi su tri puta jeftiniji nego u Beogradu. Nemci su prepozali tu, kao i činjenicu da se naša mala radionica vrlo profesionalno odnosi prema poslu”, ističe Nikolić.

Predugovori o proizvodnji lake sportske konfekcije, dukserica, majica i dresova, potpisani su i sa firmama iz Francuske i Makedonije, ali i sa “Prvim majem” iz Pirota.

Nikolić najavljuje da će u ITP-u uskoro biti zaposlena još 50 radnika, uglavnom žene iz Oraovice i okoline.

U pogonima ITP-a je do pre 15 godina oko 600 radnika  proizvodilo trikotažne odevne predmete.

“U Oraovici ne možemo da proizvodimo mobilne telefone, ali možemo da šijemo. Novac neće niko da nam donese, nego moramo da ga zaradimo”, zaključuje Ljubiša Nikolić, povratnik iz Francuske.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.