Izvor: JUGpress.com, 05.Mar.2024, 20:16

U OŠ Bora Stanković u Guberevcu obeležen Međunarodni dan energetske efikasnosti

LESKOVAC

Međunarodni dan energetske efikasnosti obeležava od 1998. godine, kada je u Austriji održan prvi međunarodni sastanak na ovu temu. Svrha obeležavanja ovog datuma jeste podizanje svesti kod ljudi o neophodnosti smanjenja potrošnje energije kroz održivo korišćenje energetskih resursa. Posebno je značajno da se o ovakvim temama što više priča među mladima, odnosno učenicima koji se edukuju i razvijaju u ekološki svesne i odgovorne ličnosti, kažu u lokalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << samoupravi. Oni su ovaj dan obeležili u OŠ „Bora Stanković“ u Guberevcu brojnim radionicama, predavanjima, kvizovima, konkursima, takmičenjima na temu energetske efikasnosti. Marija Rajković, članica Gradskog veća, obratila se okupljenima i tom prilikom podsetila da je ovaj objekat prošao kroz proces energetske sanacije prošle godine uz finansijsku podršku EU.

„Zbog našeg opredeljenja da se ozbiljno bavimo energetskom efikasnošću, treću godinu zaredom deo smo velikog projekta – energetske sanacije kuća i stanova na teritoriji grada. I u narednom periodu ćemo nastaviti sa realizacijom projekata iz oblasti energetske efikasnosti, sa željom da kvalitet života u gradu značajno unapredimo.“

Direktor OŠ „Bora Stanković“ u Guberevcu Darko Ivanković kaže da su za sve pobednike spremljeni pokloni, tableti za najbolje na kvizu, literarnom i likovnom konkursu, i konstatovao da je škola dobila novi sjaj potpunom energetskom sanacijom.

Nije poznato da li je prikazan i promotivni film o ovoj školi za koji je iz budžeta grada, dakle od para svih građana, ranije plaćeno. (kraj)IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.