Izvor: JUGpress.com, 16.Maj.2020, 22:55

U Leskovcu zaraženo koronom 364 ili 412 osoba?

LESKOVAC

Danas je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao da je u Leskovcu zaraženo, od početka epidemije, ukupno 364 osobe.

Medjutim, na zvaničnom sajtu Covid19.rs objavljen je podatak da je zaraženo 412 osoba što je razlika za 48 osoba.

Još uvek nisu saopšteni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << rezultati testova radnika Jure koji su juče testirani.

Po Leskovcu se uveliko priča da tamo ima veliki broj novozaraženih a spekulacijama pogoduje najviše to što niko ne saopštava te rezultate.

Juče su radnici Jure, koji su testirani, vraćani na posao iako rezultati ni danas nisu saopšteni , i tako zapravo nije otklonjena mogućnost širenja zaraze.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je jutros da su se radnici iz Jure najverovatnije zarazili u autobusima koji su ih dovozili na posao

On je tako otktio još jednu laž koja je izricana na konferencijam za novinare Kriznog štaba u leskovcu da Jura poštuje mere zaštite koje im je naložio leskovački Zavod za javno zdravlje.

To se odnosilo i na broj radnika u autobusima.

Sad ispada da od početka ova firma nije poštovala ništa od naloženih mera.

Naravno da se i mi pitamo kako je to moguće.

Sem da Jura uma dobru zaštitu u vrhu vlasti u Beogrdau pa mogu da rade šta hoće i ugrožavaju tako, zbog svog profita, ceo grad.

A Tiodorović je onaj lik koji je pre nekoliko dana boravio u leskovcu zbog epidemiološke situacije, svratio i u restoran zajac ali nije smatrao za shodno da treba da se obrati leskovačkim medijima već je izjavu o stanjhu u ovom gradu davao u Nišu dopsiništvu jedne nacionalne televizije.

“To jesu mladi ljudi sa asimptomatskim oboljenjem, tih 68 zaraženih što smo otkrili, može se reći da nemaju mnogo znakova oboljenja ili manjih tegoba. Oni se dosta kreću i mogu biti važan izvor infekcije, a pošto potiču iz sela okolo mogu proširiti infekciju, to može da predstavlaj veliki problem”, zaključio je on.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.