Izvor: JUGpress.com, 14.Apr.2023, 00:19

U Leskovcu u proteklih šest godina zaposlene 7322 osobe, godišnje 1220

LESKOVAC

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku o broju zaposlenih u gradovima u Srbiji za prethodnih šest godina, u gradu Leskovcu se broj zaposlenih povećao za 7322, prenosi ovu informaciju zvanični sajt Grada Leskovca.

Po tom kriterijumu Leskovac se nalazi na trećem mestu u Srbiji po broju novozaposlenih lica u navedenom periodu, iza Novog Sada i Niša (ne računajući Beograd). Na gradskom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sajtu se kaže i da je na ovo povećanje broja zaposlenih uticao veliki broj domaćih i stranih direktnih investicija, kojima su otvarane nove fabrike ili su šireni kapaciteti postojećih. Tome je doprinela činjenica da je Leskovac prepoznat kao grad sa pozitivnim poslovnim ambijentom i da je četiri puta dobijao BFC sertifikat, i to sa najvećim procentom ispunjenosti kriterijuma, 96,33%. Rukovodstvo grada, na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem će nastaviti da radi na razvoju povoljne poslovne klime kako bi Leskovac i dalje bio grad u kojem vredi investirati i kako bi svi stanovnici imali mogućnost za zaposlenje.

Inače, ovo znači da je godišnje zapošljavano po 1220 osoba.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.