Izvor: JUGpress.com, 10.Apr.2023, 11:38

U Leskovcu se niko ne javlja za specijalizaciju iz urgentne medicine, maksilofacijalne hirurgije, dečje hirurgije

LESKOVAC

Leskovačka Opšta bolnici u Leskovcu je dobila odobrenje za sve specijalizacije koje su tražili od Ministarstva zdravlja.

U ovoj bolnici nedostaju specijalisti urgentne medicine, maksilofacijalne hirurgije, dečje hirurgije.

“Kod nas je deficitarna urgentna medicina. Na tri konkursa za specijalizaciju se niko nije javio. Na dva konkursa za specijalizaciju iz maksilofacijalne hirurgije se >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << niko nije javio. Nismo imali zainteresovanih kandidata ni za specijalizaciju iz dečje hirurgije. To su specijalizacije koje nam trebaju i koje nam je odobrilo Ministarstvo zdravlja. Za sada možemo da pokrijemo sve, ali imaćemo problem za četiri, pet godina jer nam najmlađi lekar iz urgentne medicine ima 57 godina. Ostali su stariji, skoro pred penzijom, a specijalizacije traju četiri, pet godina”, kaže Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu za Euronews Srbija.

On je naveo da su poslednjih nekoliko godina mnogo radili na podmlađivanju zdravstvenog kadra, da su najbolji diplomci medicinskih fakulteta koji su zaposleni u toj bolnici odmah dobili specijalizacije.

“Trenutno je oko 70 lekara na specijalizaciji, koji polako počinju da se vraćaju. Generalno leskovačka bolnica neće imati puno problema sa specijalistima. Forsirali smo da svi mladi ljudi dobiju specijalizaciju i dobijali su”, rekao je Dimitrijević. (raj) ES/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.