Izvor: JUGpress.com, 10.Okt.2019, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Leskovcu prikupljeno pedesetak jedinica krvi

LESKOVAC

U prostorijama leskovačkog „Crvenog krtsa“ organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi na kojoj je prikupljeno pedesetak jedinica ove dragocene tečnosti. Doktor Slađan Stojanović kaže da je akcija protekla na zadovoljavajućem nivou i bez problema. Trenutne zalihe krvi su na stabilnom nivou, ali je to nešto iznad minimuma.

„Problem je što krv kao lek ima svoj vek trajanja, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da situacija sa količinama nikada neće biti idealna. Količine koje se prikupe moraju da se utroše u nekom periodu, tako da stalno moraju i da se obnavljaju.“

I.S.

ANTRFILE: Jedan od dobrovoljnih davaoca, Nenad Colić iz Bošnjaca, je to učinio upravo po 58-i put.

„Od 1993. dajem krv, imao sam neke pauze zbog nekih zdravstvenih problema, ali od 2003. redovno dajem svake godine 3-4 puta krv. Smatram da je ovo jako važno sa humanog aspekta. Nadam se da nikad neće nekom zatrebati moja krv, ali moramo biti spremni za svaki slučaj. Krv planiram da dajem dokle god budem u stanju da to radim.“

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.