U Leskovcu posle izbora nijedan Rom u lokalnom parlamentu?

Izvor: juGmedia, 20.Apr.2016, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Leskovcu posle izbora nijedan Rom u lokalnom parlamentu?

LESKOVAC – Od 631 kandidata za odbornike na lokalnim listama se nalazi 30 Roma, a prvi regionalni romski portal ROMinfomedia izražava bojazan da ova nacionalna manjina neće imati nijednog predstavnika u budućem lokalnom parlamentu.

Naime 27 romskih kandidata je ispred Romske stranke Jedinstvo, dvojica su na listi SPS-a, na 14. i 67. mestu, kao i jedan na 63. mestu među napredjacima. Ostale stranke nemaju rome kandidate >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << za odbornike  na svojim listama za lokalnu skupštinu.

Kako se ističe, na predstojećim izborima ovog puta nema ni jednog Roma iz Leskovca na listama za narodne poslanike.

„Očekivanja su velika, Romi su interesantni kao glasači svim strankama, sve stranke obećavaju bolji život za gradjane romske nacionalnosti kako bi Romi dali svoj glas baš njihovoj stranci. Romi a naročito iz naselja Podvorce su podeljeni, svaki treći je u nekoj stranci ili, kako se to kaže u nekoj šemi, na ulicama se vodi polemika kao da se ceo svet vrti oko njihovog naselja i da baš od njih izbori zavise“ piše ovaj portal.

Na ROMinfomediji podsećaju i na velike infrastukturne probleme u romskim naseljima u Leskovcu i pozivaju predstavnike ove nacionalne manjine da dobro razmisle kome će dati glas na predstojećim loaklnim i parlamentarnim izborima.

(Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.