U Leskovcu obeležena slava Sveta Trojica

Izvor: juGmedia, 20.Jun.2016, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Leskovcu obeležena slava Sveta Trojica

LESKOVAC – Rezanjem slavskog kolača i prigodnim besedama u gradskoj kući, završeno je obeležavanje slave Leskovca Sveta Trojica, koje je jutros počelo liturgijom i litijom.

”Narod nas je izabrao da služimo njemu, ali i onima koji će doći posle nas. Sve ono što činimo, ne činimo samo za današnja, već i za buduća vremena i pokoljenja, kao što su to činili naši preci ostavljajući nam našu veru”, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je episkop raško-prizrenski i administrator eparhije niške Teodosije, koji je sa domaćinom slave Božidarom Stojiljkovićem i sa čelnicima grada prerezao slavski kolač.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i čestitajući praznik pozvao na jedinstvo.

“Samo ujedinjeni u veri i zalaganjima možemo ići putem napretka, da zajedno istrajemo u našoj borbi za bolji Leskovac, da naš grad postane razvijeniji”, kazao je.

On je podsetio da grad Leskovac vodi računa o svetinjama, pa je u tom kontekstu pomenuo napore da se privedu kraju radovi na hramu Svetog Simeona Mirotočivog u Dubočici.

“Ne zaboravljamo ni bogatstvo koje krije manastir Svetog Jovana u Jašunji, kojem ovih dana dajemo poseban sjaj”, kazao je i dodao da taj manastir dogodine slavi 650 godina postojanja i 500 godina od podizanja njegove crkve na temeljima mnogo starije.

“Koristim ovu priliku da vas zamolim da date svoj blagoslov i vašu molitvu, podršku naporima da ovaj jubilej obeležimo na način kakav dolikuje tom manastiru”, rekao je Cvetanović.

Na slavi su bili i predstavnici opozicije iz SDS-a i Dejan Mitić iz Reformističke stranke, dok predstavnici DS-a nisu viđeni.

Milica Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.