Izvor: JUGpress.com, 24.Avg.2023, 23:36

U Leskovcu ispečena pljeskavica od 80 kilograma mesa

LESKOVAC

Ekipa u sastavu Predrag Lazarević, Ljubiša Đorđević, Ivica Zdravković, Bojan Cvetković i Dejan Dragićević, pripremila je večeras u Leskovcu pljeskavicu od 80 kg, što je za 12 kilograma i 700 grama više od rekorda iz 2022. godine.

Prečnik pljeskavice nakon pečenja iznosio je 175 cm, a debljina je 3,5 cm.

Ekipa restorana „Koliba“, iz Leskovca uspešno je pripremila i ispekla >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << najveću pljeskavicu na tradicionalnom i memorijalnom takmičenju “Novica Stanković – Šaponja”.

Nakon pečenja, pljeskavica je podeljena prisutnim posetiocima.

Ovaj gurmanski spektakl svojim prisustvom uveličali su ministar turizma i omladine Husein Memić, pomoćnica ministra Dunja Đenić i državni sekretar u ministarstvu turizma i omladine Žikica Nestorović.

Takmičenje je održano u četvrtak, 24. avgusta 2023. godine u pratnji bleh orkestra Elvisa Bajramovića, prve trube „Guča 2019 i 2022” i velikog broja specijalizovanih akreditovanih novinara i snimateljskih ekipa.

Ovo tradicionalno takmičenje je pomereno zbog boravka predsednika Srbije Aleksandra Vučića na novom stadionu u Leskovcu. (kraj) TO/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.