U Leskovcu formirana jedinstvena Gradska uprava

Izvor: JUGpress.com, 07.Feb.2017, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Leskovcu formirana jedinstvena Gradska uprava

LESKOVAC

Na  današnjoj, 24. sednici Gradskog veća,  doneta je Odluka o Gradskoj upravi grada Leskovca.

Suština je da se umesto dosadašnjih 11 gradskih uprava formira jedinstvena uprava, koja se sastoji od 15 organizacionih jedinica.

Gradsku upravu obrazuju sledeće organizacione jedinice: Odeljenje za finansije, Odeljenje za opštu upravu i zajedničke poslove, Odeljenje za društvene delatnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i loklani razvoj, Odeljenje za urbanizam, Odeljenje za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu, Odeljenje za imovinsko-pravne poslove i imovinu, Odeljenje za inspekcijske poslove, Odeljenje za privredu i poljoprivredu, Odeljenje za zaštitu životne sredine, Odeljenje za javne nabavke, Odeljenje za poslove Skupštine grada i Gradskog veća, Odeljenje za pružanje usluga građanima – Gradski uslužni centar i Odeljenje komunalne policije. Posebne organizacione jedinice su Kabinet gradonačelnika i Služba za upravljanje kadrovima.

Odluka kojom se uređuje rad gradske uprave grada Leskovca jedan je od krucijalnih dokumenata koji će se naći pred odbornicima Skupštine, a cilj njenog donošenja je što efikasnije, bolje i u skladu sa zakonom organizovanje uprave. Pravni osnov donošenja Odluke o gradskim upravama je Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut grada.

“Razlog za donošenje ove odluke je povećanje efikasnosti u radu javne uprave, kao i povećanje racionalnosti u organizovanju, a time i smanjenje troškova funkcionisanja lokalne uprave, rekao je član Gradskog veća Božidar Vučković.

U okviru Odeljenja za društvene delatnosti predviđene su dve kancelarije, za lokalni razvoj i za mlade.

-Na taj način se stvaraju maksimalni normativni preduslovi da se efikasnost lokalne uprave podigne na još viši nivo u odnosu na prethodni. Jer, prema nekim kvalifikacijama, naša uprava je u pogledu organizacije na visokom nivou, od drugog do šestog mesta, ali je gradonačlenik rekao da ne može ništa da bude dobro dok ne budemo prvi. Nadam se da ćemo sa povom reogranizacijom u tome i uspeti, rekao je Vučković.

Gradsko veće je usvojilo zaključak da Božidar Vučković, koji je kao član Gradskog veća učestvovao u izradi nacrta Odluke o Gradskoj upravi grada Leskovca, na narednoj 10. sednici Skupštine grada bude i izvestilac po ovom pitanju.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Ukinut Aler

Izvor: JUGpress.com, 07.Feb.2017

LESKOVAC..Na  današnjoj sednici  Gradskog veća doneta je i odluka o ukidanju Agencije za lokalni ekonomski razvoj (ALER)...Kako je rekao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, ALER je osovan 2009. godine radi obavljanja razvojnih, stručnih i regulatornih poslova u postupku realizacije razvojnih...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.