U Leskovcu do 13 sati ukupno 273 pregleda

Izvor: JUGpress.com, 20.Maj.2018, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Leskovcu do 13 sati ukupno 273 pregleda

LESKOVAC

Održana je deveta akcija preventivnih pregleda na teriotoriji Srbije u organizaciji Ministarstva zdravlja.

U Opštoj bolnici Leskovac rađeni su kardiološki pregledi (EKG i arterijski krvni pritisak) i dermatološki pregledi (pregled mladeža, odnosno otkrivanje melanoma), kao i laboratorijske analize (holesterol, LDL, HDL, trigliceridi).
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić kaže da je odziv izuzetno dobar.

„Bio sam pre Leskovca u Vranju i Surdulici, praktično smo oborili rekord u broju obavljenih preventivnih pregleda u odnosu na prošli mesec. To pokazuje da smo naišli na jedan dobar odjek među građanima Srbije i sa ovakvim i sličnim akcijama nastavićemo i dalje.“

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević ističe da su u ovoj akciji angažovani svi lekari koje ova služba ima.

„Do 13 časova obavljena su 93 kardiološka pregleda, 95 analize krvi i 85 pregleda na melanom. Neki od pacijenata će sa današnjim nalazima morati da odu na novi pregled kod kardiologa, kako bi im bila prepisana adekvatna terapija ili im se preporučio eventualni tretman u bolnici. Od do sada pregledanih pacijenata niko nije u toliko lošem stanju da bude primljen na bolničko lečenje, ali su u nekoliko slučajeva zakazani dodatni pregledi.“

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.