U Leskovcu danas pregledano ukupno 1192 pacijenta

Izvor: JUGpress.com, 24.Dec.2017, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Leskovcu danas pregledano ukupno 1192 pacijenta

LESko

Leskovački lekari u u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Leskovca pregledali su 1192 pacijenta u sklopu nastavka akcije Ministarstva zdravlja. Laboratorijske analize (trigliceridi, holesterol i glikemija) obavilo je 366 pacijenata, a EHO abdomena 392, dok je oftamološki pregled obavilo je 267 pacijenata. Rađen je i EKG pregled srca, što je obavilo 167 građana.

Dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice Leskovac, podseća da je četvrti mesec kako >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << se organizuju preventivni pregledi po preporuci Ministarstva zdravlja.

„Danas je zabeležen i najveći odziv do sada. Akcija je u potpunosti uspela i nastavićemo je i sledeće godine. Mi smo preglede ultrazvukom radili na tri mesta, radile su dve laboratorije i četvoro lekara oftamologa. Ukupno je angažovano oko 50 zdravstvenih radnika. Nastavićemo akcije, moraćemo još bolje da se organizujemo, jer sve više ljudi dolazi na ove preglede. Naravno da je bitan i kvalitet pregleda, a naši lekari savesno i odgovorno rade svoj posao.“

Za ovu vrstu pregleda pacijenti ne moraju da poseduju zdravstvenu knjižicu, niti da zakazuju dolazak.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.