Izvor: JUGpress.com, 14.Avg.2022, 21:42

U Gornjoj Jajini isterali traktore, al na izložbu

LESKOVAC

Dok sve veći broj poljoprivrednika u Srbiji traktorima učestvuje u blokadama puteva izražavajući tako nezadovoljstvo zbog niskih otkupnih cena poljoprivrednih proizvoda , u selu Gornja Jajina kod Leskovca danas su traktore izvozili na izložbu.

U ovom selu je održana druga po redu Traktorijada. Prva je održana 2019. godine, kada je Poljak >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Mačin Obalek, koji svetom putuje ovim prevoznim sredstvom, boravio u Leskovcu. Ivica Zdravković u ime organizatora manifestacije Saveta MZ Gornja Jajina kaže da je cilj da ova manifestacija postane tradicionalna.

„Želeli smo da okupimo sve privrednike, ratare, zemljoradnike, da ih izvedemo iz njiva i da oni ode osete jedan vidi i zabave i promociju svojih oruđa za rad. Organizovali smo takmičenja u četiri kategorije i to su izbori za najstariji, najlepši, najbrži i najjači traktor.“

Manifestaciju je otvorila Sanja Milošević, članica Gradskog veća, rekavši da je sigurna da će ova manifestacija postati još jedna lepa tradicija.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.