Izvor: JUGpress.com, 22.Maj.2020, 23:16

Tvrde da se u Juri situacija smiruje a tek sad formiraju stručno-operativni tim za nadgledanje poštovanja mera

LESKOVAC

Gradski štab za vanredne situacije grada Leskovca danas je održao 33. sednicu i na samom početku direktorka Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Nikolić iznela je najnovije podatke o epidemiološkoj situaciji u Leskovcu i Jablaničkom okrugu.

„Od početka epidemije na teritoriji okruga imamo 614 slučajeva obolelih, od toga u gradu Leskovcu 438, Vlasotincu 113, Lebanu 32, Bojniku 27 i Medveđi četiri. Od jutros je stigao rezultat za 331 lice, od čega je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << negativno 323, a pozitivno osam lica. Došlo do smanjenja procenta pozitivnosti, koji na nivou okruga iznosi 2,41, a na teritoriji grada Leskovca 2,72%. U fabrici „Jura“ danas je registrovan jedan slučaj, čime se broj ukupno obolelih popeo na 114 lica. Tamo se situacija poboljšava, a čekaju se rezultati za 111 uzoraka.“

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović jutros je rekao da je na teritoriji Jablaničkog okruga obolelo još 24 osoba , što je sa ovih osam ukupno trideset dvoje danas,

Na osnovu preporuke Zavoda za javno zdravlje formiran je stručno-operativni tim za kontrolu propisanih mera zaštite u cilju sprečavanja širenja infekcije izazvane virusom korona u fabrici Jura.

Ovaj tim će kontrolisati i sprovođenje mera u posebno ugovorenom prevozu za zaposlene u ovoj kompaniji, ali i javnom gradskom prevozu. Oni će u saradnji sa nadležnim organima lokalne samouprave i državnim organima preduzeti mere u okviru svojih ovlašćenja i nadležnosti i o tome redovno izveštavati Gradski štab za vanredne situacije. Ovim timom će rukovoditi dr Jadranka Krasić, specijalista epidemiologije i načelnik Centra za prevenciju i kontrolu bolesti u Zavodu za javno zdravlje Leskovac.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.