Trinaestogodišnjaku 136 krivičlnih prijava

Izvor: juGmedia, 24.Sep.2013, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinaestogodišnjaku 136 krivičlnih prijava

LESKOVAC – Leskovačka policija za tri gdine podnela je 136 krivičnih pijava dečaku od 13 godina, od kojih 19 ovih dana.

Reč je o krivičnim delima teške krađe na području Leskovca, saopšteno je PU Leskovac.

Sumnja se da je on obijao trgovinske i zanataske radnje. Šteta koja je nastala vršeljem ovih krivični dela procenjuje se na nekoliko stotina hiljada dinara.

Sumnja se da je trinaestogodišnjak >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u dane vikenda, kada ga je policija i uhvatila na licu mesta, izvršio obijanje osam prodavnica mešovite robe, tako što je podesnim predmetom ili kamenom razbijao staklo na ulaznim vratima ili prozore objekata, ulazio unutra i protivpravno prisavajao novac i robu raznog asortimana.

Zbog sumnje da je vršio krivična dela teške krađe, policija je protiv ovog trinaestogodišnjaka u poslednje tri godine podnela 136 krivičnih prijava.

Takođe policija je izveštaje dostavljala i Centru za socijalni rad u Leskovcu radi preduzimanja mera iz delokruga njihovog rada, dok su stručna lica Centra učestvovala prilikom vođenja razgovara sa ovim trinaestgodišnjakom.

Prema saznanjima Jugmedie, Centar za socijalni rad je protov oca ovog dečaka takođe podneo krivičnu prijavu za zanemarivanje i podstrekivanje.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.