Izvor: JUGpress.com, 25.Sep.2023, 21:59

Trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste

LESKOVAC

Na platou ispred Tehničke škole “Rade Metalac” u organizaciji Saveta za kooridinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Leskovca i Agencije za bezbednost saobraćaja održana je akcija treninga bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste. Oliver Antanasijević, predsednik saveta, kaže da je ovo suština rada saveta i da se na ovaj način vidi njegov značaj.

„Mi smo savet formirali juna meseca i aktivno krenuli sa radom. Nadamo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << se da ćemo kroz rad saveta uspeti da poboljšamo preventivnu osnovu bezbednosti saobraćaja, a onda i kroz konkretne projekte uspeti da doprinesemo da nam saobraćaj u gradu bude što bezbedniji, a građani što zadovoljniji. Pred nam je postupak izrade programa rada saveta, gde ćemo pokušati da sve one nedostatke koje smo uočili ispravimo, kako kroz razne projekte, tako i kroz stalnu edukaciju naših građana. Savet se, inače sastoji od niza eminentnih stručnjaka iz raznih institucija kao što su predstavnici Osnovnog i Prekršajnog suda, gradskih institucija, policije…“

Ivan Bojović iz Agencije za bezbednost saobraćaja koji je zadužen za motorizovane dvotočkaše rekao je da je trening organizovan za najmlađu populaciju učesnika u saobraćaju.

„Ovaj projekat radimo još od 2017. godine i ono što je bitno je da smo idući kroz gradove prepoznali da je samoobuka ili loša obuka glavni faktor rizika stradanja vozača dvotočkaša. Ovaj projekat ima akcenat na poligonskim radnjama, odnosno na saznanju da polaznici koji izlaze iz auto-škola nisu dovoljno obučeni, odnosno samostalni i bezbedni, tako da kroz ovaj projekat polaznici imaju prilike da još bolje upoznaju svoj motocikl. tako što će raditi razne manipulacije u mestu i pokretu, kao i druge radnje da bi bili bezbedni i samostalni učesnici u saobraćaju, ali i da bi znali da prepoznaju opasne i izgledne situacije.“(kraj) IS/MN

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.