Izvor: JUGpress.com, 30.Jul.2023, 22:24

Treća “Traktorijada” u Gornjoj Jajini

LESKOVAC

Po treći put u Gornjoj Jajini održana je Traktorijada, manifestacija na kojoj je izabran najstariji, najleši i najjači traktor, a proglašen je i sveukupni pobednik u svim kategorijama. Na samom počtku, otvarajući manifestaciju Sanja Milošević, članica Gradskog veća Grada Leskovca rekla je da je cilj ove manifestacije mogućnost da poljoprivredni proizvođači razmenjuju iskustva, uspostavljaju kontakte, da se druže i stiču nova znanja iz oblasti poljoprivrede >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i poljoprivredne mehanizacije.

!Grad Leskovac posmatra poljoprivredu kao jednu od najvažnijih razvojnih šansi. U prilog tome govori činjenica da je za ovu oblast u tekućoj godini opredeljeno 138,7 miliona dinara. Poljoprivredne subvencije ćemo ove godine uručiti ranije nego inače, budući da je konkurs već završen. Grad je podržao i ovu manifestaciju kroz nagradni fond za pobednike u takmičenjima.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović itiče da će lokalna samouprava uvek podržavati sve aktivnosti koje se tiču poljoprivrede, ali i da očekuje da peta po redu Traktorijada traje dva dana.

„Drago mi je što se Traktorijada organizuje već treći put. Pohvalno je što se ovde pored IMT traktora mogu naći i moderni traktori.“ (kraj) IS/SM

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.