Traži se kupac za Radio Leskovac, novinari višak, direktor ponudio ostavku!?

Izvor: juGmedia, 25.Nov.2014, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traži se kupac za Radio Leskovac, novinari višak, direktor ponudio ostavku!?

LESKOVAC – Grad Leskovac traga za strateškim partnerom za privatizaciju Radio Leskovca u kome je 19 od 33 zaposlenih zainterosavano za odlazak, a direktor tog javog preduzeća Tomislav Stefanović je izjavio da je ponudio ostvaku.

Obrazlažući predlog rebalansa bužeta, koji je juče usvojen na sednici Gradskog veća Leskovca, načelnik Uprave za finansije Dalibor Tričković pomenuo je Javno preduzeće „Radio Leskovac“ koje po Zakonu o privatizaciji treba da se privatizuje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << najkasnije do kraja juna naredne godine.

„Traže se najbolja rešenja za otpremnine zaposlenih s obzirom na to da se njih devetnaestoro već prijavilo za program tehnološkog viška“, kazao je.

On je rekao da grad Leskovac, koji je inače osnivač Radio Leskovca, u međuvremen traži strateškog partnera za privatizaciju ove medijske kuće čiji se rad finansira iz gradske kase.

U Radio Leskovcu kažu da je 19 novinara, tehiničara i službenika samo izrazilo želju za odlazak „samo u slučaju da rešenje tehnološkog viška bude realizovano po socijalnom programu, po Zakonu o radu“.

U ovom radiju tvrde da je direktor Stevanović obavestio redakciju da je prošle nedelje ponudio ostavku na sastanku kod gradonačelnika, ali tu informaciju nismo mogli da proverimo jer prvi čovek radija bio nedostupan.

Poslednja isplaćena plata je za mart mesec, a od 1. oktobra zaposleni će primati minilnu zaradu.

(kraj)bdi/mia

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.