Topličanin se od ARKUS lige oprašta protiv Proletera, u Leskovcu gostuje Kikinda

Izvor: JužneVesti.com, 02.Maj.2023, 11:01

Topličanin se od ARKUS lige oprašta protiv Proletera, u Leskovcu gostuje Kikinda

Rukometaši Topličanina izgubili su sve šanse za opstanak u ARKUS ligi, pa utakmica protiv Proletera u sredu, 3. maja, od 19 sati neće imati rezultatski značaj. U isto vreme utakmicu 26. kola u leskovačkoj ”Hali sportova” odigraće Dubočica i Kikinda.

Nakon što su pre godinu dana pobedom nad ekipom Vranja izborili mesto u elitnom rangu srpskog rukometa, Prokupčani se opet vraćaju u Super B ligu, s obzirom na to da su osvojili svega >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 9 bodova, a ispod njih na tabeli nalazi se samo Rudar iz Kostolca.

Međutim, i pored slabih rezultata i činjenice da su odavn izgubili šansu za opstanak, rukometaši Topličanina tokom cele sezone imali su vernu publiku, od koje će pokušati da oproste pobedom na zrenjaninskim Proleterom koji je već izborio opstanak.Leskovčani igraju za 5. mesto; foto: RK Dubočica

Osim već pomenutih ekipa Topličanina i Rudara iz ARKUS lige ispadaju još Šamot i Kikinda, koja će biti naredni protivnik Dubočici. Leskovčani su u 2023. godini poraženi svega tri puta, što im je omogućilo da stignu i do borbe za 5. mesto na tabeli.

Ispred njih sa bodom viška je Crvena zvezda, dok imaju isti bodovni učinak kao kragujevački Radnički i to sve sa utakmicom manje, pošto ih 11. maja očekuje zaostali meč sa višestrukim prvakom države, ekipom Vojvodine.

Naredne sezone ARKUS ligu činiće 12 timova, a hoće li jug Srbije opet imati dva predstavnika u najjačem rangu zavisiće od toga hoće li rukometaši Vranja najpre obezbediti mesto u plej-ofu Super B lige Istok - Zapad, a zatim i biti i najbolji u doigravanju.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Večeras rukomet, „Dubočica 54“ dočekuje „Kikindu“

Izvor: JUGpress.com, 03.Maj.2023, 10:17

LESKOVAC..U SRC Dubočica večeras u 19 sati će biti odigrana utakmica 26., poslednjeg, kola ARKUS Superlige u kojoj „Dubočica 54” dočekuje ekipu „Kikinda Grindex”. Iz kluba pozivaju navijače da dođu i pomognu u osvajanju novih bodova kako bi leskovački tim uspeo da na kraju ovog prvenstva...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.