Toplane u Nišu i Leskovcu spremne, ali ne očekuju da će početi pre 15. oktobra

Izvor: JužneVesti.com, 05.Okt.2022, 11:40

Toplane u Nišu i Leskovcu spremne, ali ne očekuju da će početi pre 15. oktobra

Gradska toplana u Nišu još nije počela tople probe, a direktor Predrag Milačić kaže da je za grejnu sezonu sve spremno, ali da će najverovatnije radijatori u stanovima Nišlija biti topli tek od 15. oktobra, kada počinje i grejna sezona u Leskovcu.

Iako je uobičajeno da u Nišu početkom oktobra, pre zvaničnog početka grejne sezone, Gradska toplana ima tople probe kako bi proverili sistem, radijatori u stanovima koji koriste centralno grejanje još nisu bili topli.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Direktor Predrag Milačić ipak napominje da su spremni za "prevremeni start" sezone i da prate vremensku prognozu, ali da još nije precizirano kada će početi. Tople probe u Nišu još nisu počele; foto: JV-Lj. Jocić

Na sastanku Izvršnog odbora poslovnog udruženja Toplane Srbije, kome je prisustvovao i pomoćnik ministra Ministarstva rudarstva i energetike, dogovoreno je da na nivou države sve toplane startuju sezonu istovremeno, sagledavši vremenske prilike i potrebe EPS-a. Još uvek nije odlučeno kada će to precizno biti. Sreda i četvrtak ove nedelje su dani sa nižim jutarnjim temperaturama, ali su tokom dana temperature oko 20-ak stepeni. Iza toga ide talas još toplijeg vremena - pojašnjava Milačić.

Takođe objašnjava da ukoliko ne bude postignut dogovor da danas počnu tople probe, verovatno će stanove Nišlija koji su priključeni na daljinsko grejanje i zvanično zagrevati od 15. oktobra.

Tada i Leskovčani mogu da očekuju tople radijatore u svojim domovima, kako najavljuju iz Toplane u Leskovcu.

Sve je spremno za početak grejne sezone, iako su svi energenti poskupeli uspeli smo da ih nabavimo u dovoljnim količinina. Od 15. oktobra će se početi sa grejanjem stanova, a temperatura u stanovima će biti tokom zime 22 stepena i nadamo se da neće biti većih problema - kažu iz leskovačke Toplane.

Da li su toplane u Vranju i Pirotu spremne za grejnu sezonu i kada građani da očekuju da im stanovi budu topli, očekujemo odgovore.

Podsetimo, pred početak grejne sezone na jugu predloženo je poskupljenje - u Nišu fiksni deo za 18 %, varijabilni za 7 %, dok će Leskovčanima računi biti veći za 35 %.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U Toplani ne znaju kad će početi tople probe u Nišu

Izvor: Danas, 05.Okt.2022

Gradska toplana u Nišu još nije počela proveru sistema centralnog grejanja, iako se to prethodnih godina radilo početkom oktobra, pre početka zvanične sezone grejanja 15. oktobra.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.