Tolevski : „Naš Šekspir ne piše tragedije , on ih pravi”

Izvor: JUGpress.com, 20.Nov.2016, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tolevski : „Naš Šekspir ne piše tragedije , on ih pravi”

LESKOVAC

Satirična leskovačka mućkalica (SLEM) održana je po prvi put i završena dodelom priznanja najboljim aforističarima.

Prvu nagradu dobio je Vasil Tolevski iz Skoplja za aforizam koji glasi „Naš Šekspir ne piše tragedije. On ih pravi.“

Druga nagrada pripala je Vitomiru Ćurčinu iz Zrenjanina za aforizam „Tek kada smo potonuli, videlo se kakvi su balvani isplivali“, a treća je Pavica >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Veljović iz Surčina i aforizam „Da se glupost može unovčiti, Vođa bi živeo od sopstvenog rada“.

Pohvale žirija dobili su Miloš Radovanović iz Rakovice za „Molim za minut ćutanja u ime slobode govora“, Rade Đergović iz Šapca za „Sve što je dogovoreno na kneževoj večeri prodato je na molitvenom doručku“, Milen Milivojević iz Bora za „Svako čudo za tri dana. A naša država, evo, još uvek traje” i Miodrag Lazarević iz Požarevca za „Sve naše genaracije su posleratne.“

Nagrada „Miodrag Stojanović Dunđer” otišla je u ruke Peka Laličića iz Majdanpeka za aforizam „Svaka naša krpa bi barjak da bude“.

Inače, na književni konkurs je prispelo skoro 800 aforizama koje je napisalo 78 autora iz Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

U okviru festivala, u Narodnom muzeju, dodeljena je i nagrada „Žak Konfino“ prof. dr Dragomiru Radovanoviću, autoru 145 knjiga, za izvanredan doprinos u oblasti satire u Leskovcu.

Održana je i izložba karikatura Saše Dimitrijevića, niškog karikaturiste.

O njegovom radu govorio je Marko Stojanović, predavač u Leskovačkoj školi stripa i dobitnik brojnih nagrada za stripove.

Predstavljena je i leskovačka humoristička scena, gde su se u knjižari Stošič predstavili Dejan Đorđević, Mija Kulić, Ljiljana Milenković, Nikola Vušković i Danilo Kocić.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.