Tara  kroz objektiv foto aparata

Izvor: JUGpress.com, 17.Mar.2017, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tara kroz objektiv foto aparata

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović priredio je danas prijem za predstavnika Foto saveza Srbije i JP „Nacionalni park Tara“  a povodom izložbe fotografija nasatalih na foto safariju „Tara“, koji je okupio autore iz Srbije, Slovenije i Mađarske.

Izložba je otvorena sinoć  u LKC-u a na njoj je izloženo četrdesetak fotografija autora iz Srbije.

Srbija je prelapa zemlja, i na >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << bogatstvo prirodnih lepota koje imamo trebamo da budemo ponosi, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na prijemu.

“Planina Tara je dragulj Srbije. Legenda kaže da su Kelti imali svoju boginju lepote, Taru, i da su tražeći najlepše mesto da joj podignu hram odabrali baš ovu planinu. Umetnička fotografija nije samo slika, a majstori ove umetnosti imaju moć da probude doživljaje, ispričaju predivnu priču, i prenesu snažne emocije. Zato je doprinos fotografije turisitčkoj promociji lepote Srbije nemerljiv. Drago mi je što su se fotografi iz čitave Srbije okupili oko ideje da našoj široj javnosti predstave magiju i čari ove planine i nadam se da će takva saradnja biti ostvarena i kada su u pitanju mnoge druge atraktivne lokacije u našoj zemlji.

Cvetanović je dodao da će grad Leskovac nastaviti da podržava sve projekte koji predstavljaju i promovišu prirodne resurse Srbije.

Boriša Čolić, rukovodilac službe za informisanje i promovisanje vrenosti JP „Nacionalni park Tara“, govorio je o projektu „Foto safari Tara“, koji se  realizuje poslednjih pet godina.

Cilj je da ova manifestacija, koja je sprovedena zajedno sa Foto savezom Srbije i uz podršku Zavoda za zaštitu životne sredine Srbije i Turističke organizacije Srbije, postane međunarodna.

Uz podršku i razumevanje opštine Bajna Bašta i grada Leskovca  saradnja između JP „Nacionalni part Tara“ i Leskovačkog kulturnog centra uspostavljena je pre tri godine, i za to vreme sprovedeno je pet zajedničkih programa, od toga četiri u Leskovcu, jedan u Bajinoj Bašti,  rekao je Čolić.

On je gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću, u ime JP „Nacionalni park Tara“ i udruženja „Region“ uručio plaketu. Od grada Leskovca gosti su dobili knjige „Zlatno doba Leskovca između dva svetska rata“.

Miroslav Predojević, sekretar Foto saveza Srbije, rekao je da izložba nije slučajno u Leskovcu, jer je ovaj grad prepoznat od strane Foto saveza kao bitan fotografski centar, budući da se Leskovcu godinama održava manifestacija koja obuhvata sve značajne autore iz eks Jugoslavije.

Kroz udruženje „Region“ preko 200 mladih ljudi prošlo je školu fotografije. Na podršci koju grad Leskovac pruža mladim ljudima i radu sa njima zahvalio se predsednik ovog udruženja Milorad Milićevi

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.