Takmičenje srednjih škola dece sa smetnjama u razvoju

Izvor: juGmedia, 15.Apr.2016, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje srednjih škola dece sa smetnjama u razvoju

LESKOVACLeskovac je danas bio domaćin Republičkog takmičenja srednjih škola dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Oko 60 učesnika iz 11 gradova danas nadmeću se u znanju iz tekstilstva i kožarstva.

Realizator takmičenja je Škola za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

„Grad Leskovac je podržao ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << takmičenje jer su ovakvi susreti još jedna dobra prilika za razmenu znanja i umeća, ali su za decu sa smetnjama u razvoju naročito značajni zbog druženja i intenzivnije socijalne uključenosti. U želji da ovoj deci omogućimo što normalnije odrastanje i adekvatne uslove obrazovanja, u proteklom periodu smo puno radili na prilagođavanju Škole za osnovno i srednje obrazovanje 11. Oktobar potrebama učenika“, istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je podsetio da su u ovoj školi napravljeni senzorna soba i plato za korektivne vežbe, kao i da grad plaća putne troškove pratiocima 25 đaka ove škole.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.