TUŽNO Mesecima umesto slika goli zidovi, a za Galeriju građani dali milione

Izvor: juGmedia, 05.Dec.2016, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUŽNO Mesecima umesto slika goli zidovi, a za Galeriju građani dali milione

LESKOVAC – I šest meseci nakon pisanja Jugmedie da je Gradska galerija zatvorena za posetioce, njeni zidovi su i dalje prazni, a vrata zaključana.

Paradoks je da na ulazu u galeriju, koja je građane Leskovca koštala više miliona dinara,  piše da je ona otvorena svakog radnog dana od 8 do 16 časova.

Još jula meseca je iz kabineta gradonačelnika Leskovca poručeno da će „za to što >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ona sada  ne funkcioniše, odgovaraće direktor muzeja lično„, nakon čega je Vladimir Đorđević i razrešen, a njega je zvanično od danas zamenila Mira Ninošević koja kaže da nema potrebe da galerija stalno radi.

Mi idemo na kvalitet, a ne da pošto poto izlažemo bilo šta. Podsetiću vas da su u toj galeriji izlagani radovi jednog Basare, Nadežde Petrović, Save Šumanovića. Imamo planove za narednu godinu, a program rada predajemo lokalnoj samoupravi na odobrenje„, kaže nova direktorka.

I dok ona tvrdi kako je osiguranje transporta slika velikana ove umetnosti jako skupo, još pre nekoliko meseci su nam mladi kustosi iz Narodnog muzeja tvrdili da neko sa vrha „uporno stavlja šapu“ na njihove kreativne ideje.

Ovde još uvek, nažalost, sve funkcioniše po principu ko se kome javi. Samo ja kao kustos vodim računa od preko 400 likovnih predmeta, od ulja na platnu, preko akvarela i grafika, koje nikada nijedan Leskovčanin nije video, a stoje u depoima u podrumima„, kazao nam je tada Marko Višić, magistar slikarstva, kustos  i rukovodilac likovne zbirke u Narodnom muzeju.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.