Izvor: JUGpress.com, 04.Mar.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski Dan energetske efikasnosti

LESKOVAC

U Centru za stručno usavršavanje održane su aktivnosti organizovane povodom Svetskog dana energetske efikasnosti.

Aleksandra Stojiljković, energetski menadžer grada Leskovca, kaže da Leskovac po Zakonu o efikasnom korišćenju energije spada u obveznike sistema energetskog menadžmenta, što u najširem smislu podrazumeva praćenje parametara energetskih tokova unutar neke organizacije, odnosno praćenje od samog načina proizvodnje i distribucije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << energije, preko njene transformacije do finalnog korišćenja.

„Shodno ovome grad je u svoje prioritetne ciljeve uvrstio, pored kontinuiranog i redovnog snabdevanja energentima i energijom i smanjenje potrošnje energije i troškove za tu energiju, ali, naravno, uz obezbeđivanje optimalnog rada u skoro svim javnim zgradama za koje grad pokriva troškove za energiju. Tim povodom u CSU obeležavamo 5. mart, Dan energetske efikasnosti, i u dva dana se družimo sa osnovcima da kroz edukativno-zabavnu igru povećamo njihovo znanje o energiji, njenom efikasnom korišćenju, kao i uticaju na životnu sredinu. Do sada nismo mnogo govorili o efikasnom korišćenju energije, te smo zato odlučili da to najpre budu učenici viših razreda osnovnih škola. Mislimo da će to dati najefikasnije rezultate u budućnosti i zato su sa nama učenici od petog do osmog razreda svih osnovnih škola sa teritorije grada.“

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

UNAPREĐENJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI U BORU

Izvor: MC Bor, 05.Mar.2019, 10:01

Bor, 05.03.2019.. EKOLOŠKI DANI BORA 2019.. U Boru će u sredu, 06. marta od 18,00 u MEDIJA CENTRU BOR biti obeleženi SVETSKI DANI OČUVANJA ENERGIJE (14.02.) I ENERGETSKE EFIKASNOSTI (05.03.). Ovogodišnja debata biće posvećena podsećanju na Zakonske obaveze jedinica lokalne samouprave...

Nastavak na MC Bor...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.