Svetska izložba argentinskih pasa u Leskovcu

Izvor: B92, 17.Maj.2014, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska izložba argentinskih pasa u Leskovcu

Svetska izložba pasa rase dogo argentine održava se 17. maja na izletištu Pašina Česma kod Leskovca, ali od od 170 prijavljenih izlagača iz 15 zemalja, zbog poplava i vremenskih nepogoda u Srbiji i okruženju, u izložbi učestvuje oko 100 izlagača.

Otvarajući izložbu gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je rekao da je lokalna samouprava odlučila da pomogne održavanje izložbe jer na jugu Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima veliki broj onih koji čuvaju pse rase dogo argentino, popularno poznate pod nazivom "argentinski pas."

"Grad Leskovac je glavni pokrovitelj iz dva razloga. Želimo da promovišemo pozitivne vrednosti i zdrave stilove života i ljubav prema najboljem čovekovom prijatelju. Zato želim da uživate. Ja kao dobar domaćin nisam izveo svog psa koji je šampion Srbije tako da želim da najbolji pobede”, rekao je Cvetanović.

Ambasador Argentine u Srbiji Rikardo Fernandez bio je iznenađen velikim brojem takmičara i interesovanjem za gajenje pasa dogo argentino.

"Mnogi su rekli da neće biti u mogućosti da dođu zbog trenutne situacije u Srbiji. U svakom slučaju siguran sam da će doći. Nisam znao da je ova rasa toliko zastupljena u Srbiji“, ocenio je ambasador Rikardo Fernandez.

Na Pašinoj Česmi, pored srspkih odgajivača najveći broj vlasnika dogo argentino je iz Hrvatske, Italije, Slovačke, Poljske, Grčke i Mađarske.

Internacionalne sudije iz Argentine, Italije i Srbije ocenjuju mlade pse, ženke i mužjake u tri ringa. Na Svetskoj izložbi pasa rase dogo argentino biće podeljene titule najboljem mužjaku, ženki, zatim najboljem psu u razredu mladih a predviđena je i titula za najlepšeg psa izložbe.

Generalni pokrovitelji izložbe su Skupština grada Leskovca i Kinološki savez Srbije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najlepši dogo argentino iz Mrčajvaca

Izvor: juGmedia, 18.Maj.2014, 00:16

LESKOVAC – Dogo argentino Wakatanka Nanuk, vlasnika Slobodan Jevđovića iz Mrčajevaca, proglašen je danas u Leskovcu za najlepšeg psa na Svetskoj izložbi. Svetska izložba Dogo argentino održana je na izletištu Pašina Česma, u prisustvu ambasadora Argentine Rikarda Fernandeza. Za titulu najlpešge...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.