Izvor: JUGpress.com, 12.Maj.2023, 12:03

Sve prijave leskovačkih inspekcija

LESKOVAC

Leskovački inspekcijski organi podneli su u 2022. godini više prekršajnih prijava. Odsek za poslove komunalne inspekcije i Odsek za inspekcijske poslove u oblasti trgovine i turizma zbog nepoštovanja zakonskih odredbi, opštinskih, odnosno gradskih Odluka protiv odgovornih pravnih lica, preduzetnika i fizičkih lica, podneli su ukupno 10 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim Prekršajnim >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sudom u Leskovcu, a izdata su i 84 prekršajna naloga. Na osnovu donetih presuda Prekršajnog suda u Leskovcu i Višeg prekršajnog suda u Beogradu – Odeljenja u Nišu i podnetih zahteva za pokretanje prekršajnog postupka naplaćeno je ukupno 150.000,00 dinara.

Na osnovu izdatih prekršajnih naloga od strane inspektora Odseka za inspekcijske poslove u oblasti trgovine i turizma i Odseka za poslove komunalne inspekcije, izrečene su i naplaćene novčane kazne u iznosu od 1.476.600,00 dinara.

U Odseku za poslove građevinske i saobraćajne inspekcije u toku 2022. godine od strane saobraćajnih inspektora podneto je 18 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim Prekršajnim sudom u Leskovcu. Uložena je jedna žalba Prekršajnom Apelacionom sudu u Nišu na presude Prekršajnog suda u Leskovcu. Na osnovu podnetih zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, u izveštajnom periodu izrečene su i naplaćene novčane kazne u iznosu od 120.000,00 dinara. U toku 2022. godine od strane građevinskih inspektora podneta su dva zahteva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim Prekršajnim sudom u Leskovcu. Na osnovu podnetih zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, u izveštajnom periodu izrečene su i naplaćene novčane kazne u iznosu od 55.000,00 dinara. Na osnovu donete presude Privrednog suda u Beogradu naplaćena je novčana kazna u iznosu od 50.000,00 dinara.

Odsek za poslove inspekcije za zaštitu životne sredine je zbog nepoštovanja odredaba navedenih u Zakonu u oblasti zaštite životne sredine, protiv odgovornih pravnih lica i preduzetnika, podneo 14 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim Prekršajnim sudom u Leskovcu, i uložene su 4 žalbe Prekršajnom Apelacionom sudu u Nišu na presude Prekršajnog suda u Leskovcu. Na osnovu podnetih zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, u izveštajnom periodu izrečene su i naplaćene novčane kazne u iznosu od 285.000,00 dinara. (kraj) IS/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.