Sukob dve škole u Leskovcu zbog smena

Izvor: Kurir, 28.Nov.2012, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob dve škole u Leskovcu zbog smena

Promenu smene zatražila je direktorka ekonomske škole Milijana Dimić, a gimnazijalci i njihovi roditelji kazali su da se protive promeni smena

LESKOVAC - Predstavnici leskovačke gimnazije zatražili su danas da se među učenicima te i Ekonomske škole "Đuka Dinić" sprovede anketa o promeni školskih smena. Učenici gimnazije i ekonomske škole koriste istu zgradu u centru Leskovca.

Gimnazijalci >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << decenijama pohađaju nastavu u prepodnevnim, a učenici ekonomske škole u popodnevnim satima. Promenu smene zatražila je direktorka ekonomske škole Milijana Dimić, a gimnazijalci i njihovi roditelji kazali su da se protive promeni smena, zbog tradicije, ali i većeg broja časova.

"Mi smo sproveli anonimnnu anketu u gimnaziji i oko 800 ne želi da menja smenu. Imamo informacije da većina učenika ekonomske škole ne želi da ide pre podne u školu, pa tražimo da neka agencija sprovede anonimnu anketu u obe škole", rekli su učenici gimnazije Novak Stamenković, Dušan Bogićević i Luka Petrović.

Direktorka Gimnazije Ivana Ilić kazala je da profesori i roditelji gimnazijalaca predlažu da grad Leskovac jednoj od škola obezbedi drugi prostor za izvođenje nastave.

"Mi ćemo pristati da se preselimo u drugi prostor, iako je ova zgrada pre 133 godina napravljena za potrebe gimnazije", kazala je Ilićeva. U ekonomskoj školi je rečeno agenciji Beta da neće komentarisati sutuaciju dok ne stigne odluka od nadležnih školskih organa. Načelnik Školske uprave u Leskovcu Tomislav Simonović nije želeo da komentariše sukob dve škole, već je naveo da će odluka uskoro biti poznata.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Gimnazijalci za anonimnu anketu o smenskoj nastavi sa ekonomskom školom

Izvor: juGmedia, 28.Nov.2012

LESKOVAC – Predstavnici Gimnazije u Leskovcu predložili su danas da se u toj i ekonomskoj školi „Đuka Dinić“, sa kojom dele istu zgradu, sprovede anonimna anketa među učenicima o predlogu za promenu smene, kao i da se za jednu od škola pronađe drugi prostor...„Smatramo da treba da se...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.