Stojanović treći na Olimpijadi hemičara

Izvor: Akter, 29.Jul.2015, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović treći na Olimpijadi hemičara

Leskovački gimnazijalac Stefan Stojanović osvojio je bronzanu medalju na Međunarodnoj olimpijadi mladih hemičara u azerbejdžanskoj prestonici Baku

Srbija je na tom takmičenju osvojila još tri medalje - jednu zlatnu i dve srebrne.

"Na Olimpijadi mladih hemičara u Bakuu u konkurenciji više od 300 takmičara iz 75 zemalja osvojio sam treće mesto što je za mene veliki uspeh", izjavio je za agenciju Beta iz Bakua Stefan Stojanović.

On je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << dasu pripreme za Baku počele još u februaru pod stručnim nadzorom njegovog profesora Predraga Stojiljkovića.

"Osvojio sam najpre prvo mesto na okružnom takmičenju, a u Petnici na republičkom bio treći. Ovaj uspeh ponovio sam na Srpskoj hemijskoj olimpijadi u Beogradu i to mi je sa još trojicom mojih kolega obezbedilo nastup u prestonici Azerbejdžana", rekao je Stojanović.

Taj talentovani gimnazijalac dobitnik je Dositejeve nagrade za 2015. i prošlu godinu, kao i nagrade za izuzetno talentovane učenike Srbije za 2015. godinu.

Stefanova specijalnost nije samo hemija, već je ove godine bio i treći na republičkom takmičenju iz matematike, a prošle je osvojio drugo mesto u Srbiji u matematici i dva treća na republičkim prvenstvima iz hemije i fizike.

Ove i prošle godine Stojanović je učestvovao u radu istraživačke stanice u Petnici iz hemije, a ove i iz matematike.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

STEFAN IMAO VIŠE OD 300 RIVALA: Leskovački gimnazijalac osvojio bronzu na Olimpijadi hemičara

Izvor: Kurir, 29.Jul.2015

Srbija je na tom takmičenju osvojila još tri medalje - jednu zlatnu i dve srebrne..LESKOVAC -‚‚‚‚‚‚..Na Međunarodnoj olimpijadi mladih hemičara u Bakuu, Srbija je osvojila čak četiri medalje.Aleksa Milosavljević, učenik Srednje škole "Svilajnac", osvojio je zlatnu medalju, Miloš...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.