Stojanović pozvao 45.000 poreskih obveznika da provere rešenja

Izvor: JUGpress.com, 21.Jul.2017, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović pozvao 45.000 poreskih obveznika da provere rešenja

LESKOVAC

Šef odborničke grupe Demokratske stranke u  Skupštini grada Leskovca Saša Stojanović  pozvao je danas  45.000 poreskih obveznika  sa teritorije ovog grada da od ponedeljka dođu u Lokalnu poresku administracije i traže lično šefa te službe  Gorana Pejića ili načelnika  Dalibora Tričkovića da im objasne  da li su im poreska rešenja ispravna.

Stojanović je ovo učinio posle izjave >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << šefa Lokalne poreske administracije  Gorana Pejića da je ta služba uputila oko 4.500 pogrešnih rešenja za porez I ljudima koji ne poseduju nikakvu imovinu.

„Ukoliko postoji 5.000 neispravnih rešenja,  u kojima je građanima upisana imovina koju ne poseduju, to znači da postoji još najmanje 5.000 rešenja građanima kojima imovna nije upisana. Da li to znači da će neki građani biti privilegovani i platiti manji porez, a sve to na teret građana kojima je upisana nepostojeća imovina?” pitao je Stojanović.

“S obzirom na to da je veliki broj funkcionera SNS-a postao vlasnik ili zakupac velikih površina poljoprivrednog zemljišta, da li će oni platiti porez ili se nalaze u grupi navodnih građana prvog reda, koji neće platiti porez? I ko će nadokanditi troškove izdavanja neispravnih rešenja koje trpi grad?, dodao je Stojanović.

On je pitao I ko će nadoknaditi “izgubljene sate za zaposlene u lokalnoj poreskoj administraciji,  troškove štampe,  poštarine, ali i ko će nadoknaditi građanima Leskovca  odlazak sa posla i gubitak po tom osnovu, troškove prevoza do lokalne poreske administracije i nazad, stres koji doživljavaju dok na poreskom rešenjima čitaju o navodnoj imovini, za koju nikada nisu čuli”.

Stojanović je  rekao I da je “najvažnije pitanje, ko će odgovarati za najveću bruku u istoriji grada Leskovca i da li ćemo saznati da li se radi samo o bahatosti i neznanju ili i o lošim namerama? Kada će gradonačelnik Goran Cvetanović pokrenuti pitanje i disciplinske, imajući u vidu nestručnost i neznanje i krivične odgovornosti s obzirom da se radi o najmanje 5000 faslifikata službene isprave za Gorana Pejića i Dalibora Tričković.“ rekao je Stojanović na današnjoj press konferenciji.

On, kako je rekao, vrlo ozbiljno sumnja u tačnost većine izdatih rešenja.

“Ne treba krivicu svaljivati na zaposlene u lokalnoj poreskoj administraciji, oni su samo radili svoj posao. Ali, zato tu postoje krivci koji imaju svoje ime i prezime,“ tvrdi  Stojanović.

Portparolka DS Ivana Janković  ima drugačiji podled na odgovornost zaposlenih.

Ona je komentarisala izjavu  šefa Odseka za lokalnu poresku administraciju Gorana Pejića u kojoj je on rekao da  „zaposleni u lokalnoj poreskoj administraciji nisu imali dovoljno vremena da provere podatke prilikom izrade rešenja za porez na imovinu građana“ I rekla da se “ sasvim opravdano nameće pitanje za šta zaposleni u odseku kojim on rukovodi primaju svoju zaradu i za šta imaju vremena.”

„Pejić je uvođenje poreza na poljoprivredno zemljište opravdao nalogom državnog revizora, ali je zaboravio da napomene da visinu poreske stope nije odredio revizor, već lokalna samouprava. Drago nam je i da će ispravka rešenja biti besplatna, verujemo nakon našeg javnog istupanja, i uz osmeh zaposlenih. Ali, ako je Pejić bio dovoljno vredan pa izračunao koliko radnih sati treba zaposlenima za poverene poslove za koje, podsećamo, primaju zaradu, neka izračuna i koliko je vremena potrebno nedužnim Leskovčanima da iz najudaljenih krajeva našeg razuđenog grada dođu do Odseka za lokalnu poresku administraciju i zatraže ispravku greški nastalih kao posledica lenjosti Pejića i drugih zaposlenih. Na to treba dodati i troškove prevoza, jer nisu svi iz centra grada. Zbog svega navedenog mi i dalje zahtevamo da šef Odeljenja za finansije Dalibor Tričković i šef Odseka za lokalnu poresku administraciju Goran Pejić podnesu ostavke, jer nisu sposobni za obavljanje poslova na kojima se nalaze,“ rekla je Janković.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Leskovčanima bez imovine stiglo da plate porez - na imovinu

Izvor: N1 televizija, 22.Jul.2017, 12:46

Poreska uprava Leskovca poslala je oko 4.500 pogrešnih rešenja za porez građanima koji ne poseduju imovinu. Šef odborničke grupe Demokratske stranke u Skupštini grada Leskovca Saša Stojanović pozvao je 45.000 poreskih obveznika iz Leskovca da dođu u lokalnu poresku administraciju i traže objašnjenje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.