Izvor: JUGpress.com, 01.Dec.2022, 23:49

Stodeveti rođendan škole „Vasa Pelagić“

LESKOVAC

Osnovna škola “Vasa Pelagić” u sali Narodnog pozorišta u Leskovcu obeležila je 109. godišnjice postojanja. Učenici su odigrali pozorišnu predstavu „Moja škola – moja pesma“, a scenario su na osnovu teksta Duška Radovića uradile Miroslava Radović i Aleksandra Antić. Direktor škole Aleksandar Cincar Janković, podsećajući da je ovo jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u našem kraju, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je da se svakodnevno trude da idu u korak sa vremenom.

„Trudimo se i da budemo savremeni i inovativni. Kao i svaka druga ustanova i mi imamo svojih uspona i padova, ali svako novo i drugačije iskustvo nam pomaže da naučim okako da budemo bolji, jači i pametniji. Zato nam je prošla školska godina bila najuspešnija u dugoj istoriji naše škole, jer smo postigli sjajne uspehe i rezultate na različitim takmičenjima u organizaciji Ministarstva prosvete, a zbog čega sam izuzetno ponosan na naše nastavnike i pre svega na učenike.“

Čestitke je uputila i članica Gradskog veća Grada Leskovca Brankica Stamenković rekavši da dugogodišnje postojanje ove škole oduvek dokazuje važnost obrazovanja na teritoriji Leskovca.

„Bilo je tu velikih izazova, biće ih i dalje. Škola je više puta menjala svoj naziv, ali je ostala dosledna u cilju da svaka naredna generacija bude sve uspešnija.“

3

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Leskovačka osnovna škola obeležila 109. rođendan predstavom po tekstu Duška Radovića

Izvor: Danas, 02.Dec.2022, 15:31

Osnovna škola "Vasa Pelagić", jedna od najstarijih u Leskovcu, predstavom je obeležila svoj 109. rođendan, uz podsećanje na srpskog poznatog pesnika, novinara i televizijskog urednika Duška Radovića, ali i narodnog lekara Vasu Pelagića, po kome ova obrazovna ustanova nosi naziv.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.