Izvor: JUGpress.com, 31.Mar.2023, 17:30

Sto četvrti rođendan OŠ “Bora Stanković” u Vučju

LESKOVAC

Svečanom akademijom u Domu kulture u Vučju obeleženo je 104 godina postojanja i rada Osnovne škole „Bora Stanković“. Čestitke u ime lokalne samouprave uputila je Jasmina Nedeljković, pomoćnica gradonačelnnika, naznačivši da Grad Leskovac prepoznaje značaj ulaganja u obrazovanje i svake godine povećava budžet za ovu oblast.

„Ulaganja nisu zaobišla ni ovu školu, kako matičnu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << tako i njena izdvojena odeljenja –  ulagalo se u novi sistem grejanja, u ogradu, u teren za male sportove, u saniranje krova, fiskulturne sale… Samo u prethodnoj godini je za izgradnju odbojkaškog igrališta i rekonstrukciju balon sale u matičnoj školi u Vučju i za rekonstrukciju ograde u Belom Potoku izdvojeno preko dva miliona dinara. I svaki uloženi dinar se mnogostruko vraća, jer su uspesi koji postižu učenici i nastavnici ove škole vredni poštovanja. Zahvaljujući njima, ali i tradiciji dugoj više od jednog veka, ova škola je zasluženi nosilac Oktobarske nagrade grada Leskovca, a izdvojeno odeljenje u Bunuškom Čifluku tu nagradu zavredelo je i zbog velikih 150 godina postojanja.“

Direktor škole  Miograd Stojilković ističe uspešnu saradnju sa Gradom i sa svim relevantnim činiocima društva vezanim za obrazovno-vaspitni proces.

„Zajedno znamo šta želimo, koji su nam ciljevi i planovi i nastupamo timski.Drago mi je da sam na čelu jednog uspešnog kolektiva koji je spreman da odgovori na sve reforme u sistemu obrazovanja. Kao prilog tome je i organizacija današnje svečane akademije. Ističem da sam siguran da najbolje godine za našu školu tek dolaze.“ (kraj) IS/ SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.