Stižu kultne beogradske predstave

Izvor: juGmedia, 27.Nov.2015, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stižu kultne beogradske predstave

LESKOVAC – Ljubitelji pozorišne umetnosti moći će u narednih pet meseci da vide u Leskovcu najbolje i najpopularnije pozorišne predstave po ceni od 1000 dinara, saopšteno je danas.

Reč je o predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Zvezdara teatra, Narodnog pozorišta i Ateljea 212, koje će u ponedeljak otvoriti sezonu s kultnom predstavom „Sveti Georgije ubija aždahu“, prvi put izvedena još davne 1986. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << godine.

U januaru, februaru i martu biće, kazao je Nebojša Kocić, gradski većnik, izvedene predstave „Kumovi“ i „Rođendan gospodina Nušiča“ Dušana Kovačevića, zatim, Generalna proba samoubistva“, „Sumnjivo lice“ i druge predstave.

MJUZIKL

U Leskovac će po prvi put stići i mjuzikl „Cigani lete u nebo“, ali još nije poznat prostor na kome će biti izveden, budući da učestvuje 150 glumaca i pevača.

„Mislim da ćemo s ovim predstavama napraviti pravi pogodak“, ocenio je Kocić.

„Kako je reč o skupim predstavam koje nisu mogle da se isplate samo od prodaje karata, ovo je prilika da se zahvalimo donatorima koji su pomogli realizaciju. To su kompanije Actavis, Bane komerc, Frenki komerc, Bavka, Orion, Jugotrans i Beba farm, a grad Leskovac je pokrovitelj“, kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

On je ponovo podsetio da grad Leskovac ulaže velika sredstva u kulturu, od 2013. godine 780 miliona dinara, a samo u ovoj godini 270 miliona dinara.

Tako je, na primer, završeno Narodno pozorište, „koje je ponos grada“, Narodni muzej je dobio novu postavku jer je ovo rukovodstvo izdvojilo dodatnih 6 miliona dinara, zatim, digitalizovana bioskopska sala sa oko 100 miliona dinara, renovirane prostorije Istorijskog arhiva, uređena pet domova kulture.

„To je samo delić onoga što smo uradili u oblasti kulture“, kazao je Cvetanović.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Gostovanja beogradskih pozorišta u Leskovcu od kraja novembra

Izvor: JužneVesti.com, 27.Nov.2015

Leskovčani će u narednih 5 meseci moći da uživaju u desetak najpoznatijih predstava beogradskih pozorišta u kojima igraju najpoznatiji srpski glumci, a prva predstava "Ateljea 212" na programu je već u ponedeljak, 30. novembra

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.