Stefanović najavio rekonstrukciju puta Leskovac - Vučje do 2025, ako bude sreće

Izvor: JužneVesti.com, 30.Apr.2021, 12:39

Stefanović najavio rekonstrukciju puta Leskovac - Vučje do 2025, ako bude sreće

Da bi potpuna rekonstrukcija puta od Leskovca do Vučja trebalo bi da počne najkasnije do 2025. godine, ali ako bude sreće da taj put uđe u projekat za narednu godinu, rekao je predstavnik preduzeća Putevi Srbije Mirko Stefanović u Leskovcu. O tome koliko bi koštala rekonstrukcija nije govorio jer kaže da ne može, s obzirom na to da još nema projekta.

Pre nekoliko dana su počeli radovi na izgradnji obilaznice oko Leskovca na Bulevaru Nikole Pašića, a juče je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Puteva Srbije stigla najava da bi još jedan važan projekat za Leskovac i okolinu mogao biti urađen u narednim godinama.

Reč je o putu Leskovac - Vučje, čiju sanaciju građani očekuju već dugo s obzirom na to da je na pojedinim deonicama puta i dalje kocka, a ne asfalt.

Naši projekti se usvaju godišnje, za ovu godinu nismo uspeli da uvrstimo put od Leskovca ka Vučju, koji je izuzetno važan. Ako budemo imali i malo sreće nadamo se da će taj put ući u program realizacije do 2025. godine. Ono što ćemo morati da uradimo jeste jedna deonica puta na samom izlazu iz Leskovca, koja je najgora - najavio je Stefanović.

On je dodao da se na ovom putu gradi jedan značajan most, ali da će Putevi Srbije s obzirom na finasijska sredstva kojim raspolažu uspeti da rekonstruišu put, bez obzira na to što se on vodi kao neizgrađen. Ipak o tome koliko bi koštala sanacija kompletne deonice Stefanović nije govorio.

Za te finansijske procene je rano, treba prvo uraditi projekat. Ja bih možda mogao da kažem neke moje procene. Novac nije problem, Putevi Srbije imaju finansijsku mogućnost ne samo da izgrade put ka Vučju, nego mnogo više od toga - rekao je Stefanović.

Podsetimo, prošle godine završena je rekonstrukcija puta Leskovac - Vlasotince, gde je takođe na određenim deonicama bila stara kocka, pa se i meštani vučjanskog kraja nadaju da će konačno moći da voze novim putem.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.