Izvor: JUGpress.com, 21.Jun.2021, 10:24

Stamenković: Nekome bilo u interesu da se ne formira telo za praćenje LAP-a

LESKOVAC

Povodom neuspelog konkursa grada Leskovca za izbor članova tela za praćenje Lokalnog antikorupcijskog plana, kao član udruženja „i Ja se Pitam“ mogu da kažem jedino, da je verovatno nekome bilo u interesu da se ovo telo ne formira nakon nekoliko godina pokušaja”, rekao je za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress Bratsilav Stamenković, aktivista civilnog sektora.

” Samim tim što je poziv >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za prijavljivanje objavljen u jednom nacionalnom mediju, na sajtu grada koji ne znam da li neko uopšte prati,sem oni kojih se tiču objave direktno, i u Službenom glasniku grada, koji opet ne znam da li iko prati, navodi da građani postave pitanje, da li se neko plaši toga da postoji takvo telo u gradu koje bi pratilo implementaciju antikorupcijskog plana? Čudi me da čak ni članovi vladajućih partija nisu našli za shodno da  se prijave na poziv, ali i ne čudi. Prijava na takav poziv zahteva principijelan rad, odgovornost prema javnoj svojini, jak lični stav kada su koruptivne radnje i borba protiv njih u pitanju i hrabrost da se suočite sa onima koji su deo koruptivnih radnji”, rekao je Stamenković.

“Svakako da je i nakon tri godine propala šansa da se ovakvo telo formira, s’ namerom, zbog loše procene, gluposti ili iz neznanja . I to će, naravno stvoriti vremenski prostor da se smanji uvid u način trošenja javnih sredstava i da se realizuju projekti i aktivnosti nad kojima neće biti moguće imati nikakve kontrole, sem kada se pojavi nekada (ko zna kad), Državna revizorska institucija, koja će dati neke rokove da se stvari ispeglaju, pustiti par krivičnih i prekršajnih prijava, koje će kasnije povući ili će završiti negde u nekoj fijoci u kojoj se gomilaju takvi slučajevi.

Komisija koja radi na izboru članova za Lokalno antikorupcijsko telo, nije našla za shodno da ni posle  4 godine od kada je formirana odradi posao kako valja, za koji nisam siguran da li je plaćen ili ne: Ali, i ako nije, kada se prihvatite takvog posla, onda ga treba uraditi do kraja profesionalno i odgovorno, ili nemojte zamajavati građane, institucije i državu. Srbija i Leskovac su već mnogo godina izgubili, i izdangubili zbog ovakvog amaterskog, verovatno i namernog pristupa ili zbog neodgovornosti pojedinaca i onih koji su se prihvatili ovakvog posla”, dodao je Stamenković koji precizira da je ovo “njegov lični stav” ali veruje da u udruženju čiji je član svi imaju takvo mišljenje.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.