Izvor: JUGpress.com, 23.Maj.2022, 21:12

Srednjoškolci sa jugoistoka Srbije dobili opremu i materijale u vrednosti od preko 200.000 dinara

NIŠ-LESKOVAC-VRANJE-VELIKA PLANA

Srednjoškolci sa jugoistoka Srbije dobili opremu i materijale u vrednosti od preko 200.000 dinara za pokretanje sopstvenih biznisa!

Sandra Gerginov, Mateja Trajković i Teodora Šuleić, učenici srednjih stručnih škola iz Vranja, Leskovca i Velike Plane ovog leta pored odmora od škole i druženja sa prijateljima razmišljaju i o preduzetništvu i pokretanju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sopstvenih biznisa. Iako su tek drugi, to jest treći razred srednje škole, ovo troje mladih su motivisani da svoje znanje primene u praksi već danas, za šta su dobili i novčanu pomoć lokalnih kompanija sa juga Srbije u vrednosti od preko 200.000 dinara.

Sandra Gerginov, učenica drugog razreda medicinske škole “Dr Izabel Emsli Haton” u Vranju će uz pomoć stola za masažu, specijalizovanih masažera i ulja za masažu pokrenuti svoj salon za fizioterapeutske usluge Sansandra koji će se bolje prilagoditi potrebama i rasporedima mušterija i pružati im najkvalitetniju uslugu iz udobnosti njihovog doma ili kancelarije.

Teodora Šuleić, učenica treće godine ekonomsko-ugostiteljske škole “Vuk Karadžić” iz Velike Plane će koristeći svoje iskustvo turističkog vodiča, uz profesionalni fotoaparat i budžet za izradu promotivnog materijala kreirati turu za domaće i strane posetioce kako bi im predstavila različite lokalitete Plane i približila istoriju i kulturu svog mesta. U budućnosti planira da pokrene i sopstvenu turističku organizaciju koja će se zvati AvanTura Velike Plane.

Mateja Trajković, učenik treće godine tehničke škole “Rade Metalac” u Leskovcu će uz pomoć seta od preko 20 novih alata, bušilica, lemilica, šrafcigera, klešta i drugih, pokrenuti brzi električni servis za instalaciju, popravke i održavanje električnih uređaja u domovima u Bojniku i Leskovcu. Ono što će izdvojiti njegovu uslugu od drugih biće zakazivanje bez čekanja, popravka u što kraćem roku i bez ostavljanja nereda.

Svoje biznis ideje Sandra, Teodora i Mateja razvili su tokom šestomesečnog programa Youth Innovation Center koji realizuje udruženje Nauči me iz Niša, tokom kojeg su se upoznali sa osnovama sveta preduzetništva i društveno-odgovornog poslovanja. Njihove ideje izabrane su kao najbolje od 25 preduzetničkih ideja srednjoškolaca na završnoj konferenciji programa nazvanoj „Kako se menja svet“ koja se održala početkom aprila meseca u hotel Ambasador u Nišu i bila donatorskog tipa.

Donacijama kompanija Bad Sistems, Blue Ocean lab, Apokrifi tim, Coming, Ing software i Codemancy Studio, kao i gostiju samog događaja, prikupljen je zajednički fond od preko 200.000 dinara za kupovinu sve potrebne opreme i alata kako bi tokom maja, juna i jula meseca Sandra, Mateja i Teodora testirali svoje ideje i upoznali se sa preduzetništvom u praksi.

Udruženje Nauči me aktivno radi sa srednjoškolcima na razvoju njihovih znanja i veština kroz Youth Innovation Center i druge programe koje realizuje, o čemu više možete da pročitati na našem zvaničnom sajtu www.nauci.me.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Spremni za posao: Donacije za srednjoškolce sa NAJ BIZNIS IDEJAMA

Izvor: OkRadio.rs, 24.Maj.2022, 13:50

Sandra Gerginov, Mateja Trajković i Teodora Šuleić, učenici srednjih stručnih škola iz Vranja, Leskovca i Velike Plane će, tokom letnjeg raspusta, planirati svoje prve biznis korake, za šta su dobili i novčanu pomoć lokalnih firmi sa juga Srbije u vrednosti od preko 200.000 dinara. Sandra...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.