Srednjoškolci: Direktori štite profesore i ne poštuju naša prava

Izvor: juGmedia, 17.Nov.2015, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srednjoškolci: Direktori štite profesore i ne poštuju naša prava

LESKOVAC – Veliki broj direktora škola i profesora ne uvažava i ne poštuje prava svojih učenika, zaključak je sa sednice Skupštine srednjoškolaca, održane danas u sali leskovačkog lokalnog parlamenta.

Preko 50 srednjoškolaca, predstavnika đačkih parlamenata iz Leskovca i Vučja, iznelo je skoro jednoglasno mišljenje da su njihovi profesori uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << nezainteresovani i da ne poznaju prava onih koje obrazuju.

„Najveći problem nastaje onog trenutka kada učenik pokuša da uloži žalbu na ocenu koju je dobio. Na to ima pravo u roku od 3 dana i onda mora da odgovara pred komisijom. Skoro uvek, kada učenik ode kod direktora s namerom da se žali dobija odgovor da je profesor „tvrd orah“, da kod njega to tako ne može i da je bolje da odustane. Ide se linijom manjeg otpora“, tvrdi predsednica Unije đaćkih parlamenata  Staša Garović.

Srednjoškolci su sednicu održali povodom Dana srednjoškolaca 17. novembra.

(kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.