Sprovedena 43 tendera, ušteda 7,6 miliona dinara

Izvor: juGmedia, 19.Avg.2013, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprovedena 43 tendera, ušteda 7,6 miliona dinara

LESKOVAC – Načelnik Gradske uprave za javne nabavke Zoran Novaković izjavio je danas da su ove godine realizovana 43 tenedera i da je jedino bilo problema sa letnjim održavanje puteva i sa uništavanjem komaraca.

Novaković je na konferenciji za novinare objasnio da su u pripremi tenderi za nabavku opreme za komunalne policajce, opreme za Centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u vrednosti od 500 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << dinara i nabavka autocisterne za potrebe „Komunlaca“ u vrednosti od oko 8,3 miliona dinara, zatim ogrev za škole u vrednosti od 21 milion dunara, te nabavka lož ulja od 33 miliona dinara.

„Efekte možemo da videmo tek posle svođenje bilansa, ali sada možemo da kažemo da smo na lož ulju, deratizaciji, kancelarijskom materijalu, osiguravanju škola i reviziji, uštedeli 7,6 miliona dinara“.

Za razliku od predhodnih godina, ocenio je, broj ponuđača se udvostručio.

„Grčevite su borbe na tenderima, koji traju i po pet sati. Jedini izvor prihoda, sigurni izvor su tenderi“, kazao je.

Novaković je kazao da je tender za letnje održavanje puteva završen prošle nedelje i da su ponude otvorene, ali ni sada nije mogao da precizira kada će konačno doći do krpljenja udarnih rupa, budući da postoji i rok za žalbe na odluku komsije.

Problem je, naveo je, veom kratak rok od pripremanja dokumentacije, odnosno, poveravanje posla do raspisivanje tendera, kako to zakon nalaže. „Poverevaje najranje možemo da dobijemo 4. januara, a mi pre 15. marta ne možemo da spremimo sve neophodne papire“.

Slična situacija može da se ponovi i naredne godine ukoliko se, ocenio je, ne postigne dogovor sa ponuđačima ili tender raspiše na više godina. On nije znao da kaže kako su tenderi za letnje održavanje puteva na vreme završeni u drugim gradovima Srbije.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

U Leskovcu na tenderima sve više ponuđača

Izvor: Capital.ba, 19.Avg.2013

LESKOVAC, U posljednja četiri mjeseca povećan je broj firmi koje učestvuju na tenderima u Leskovcu, izjavio je danas načelnik gradske Uprave za javne nabavke Zoran Novaković, dodajući da se u ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.