Sprema se detaljna analiza zdravstvenog stanja Leskovčana

Izvor: juGmedia, 21.Dec.2016, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprema se detaljna analiza zdravstvenog stanja Leskovčana

LESKOVAC – Grad Leskovac i Zavod za javno zdravlje će od sledeće godine raditi na izradi i implementaciji projekta od opšteg interesa u okviru društvene brige za zdravlje, kojim će postojeći Savet za zdravlje Grada Leskovca dobiti znatno veće ingerencije.

Tako će Savet moći da aktivno učestvuje u analizi zdravstvenog stanja stanovništva na području našeg grada i predlaže mere za njegovo unapređenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << da inicira i prati aktivnosti na promociji zdravlja, sprečavanju i suzbijanju zaraznih i hroničnih nezaraznih bolesti i da učestvuje u različitim oblastima delovanja javnog zdravlja u kriznim i vanrednim situacijama.

Ja mogu samo da dodam da će lokalna samouprava biti otvorena da pruži svu potrebnu finansijsku podršku za neometano funkcionisanje leskovačkog Saveta za zdravlje, na opšte dobro svih naših sugrađana„, kazao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, obilazeći Zavod za javno zdravlje.

Do sada je Savet za zdravlje imao ograničeno delovanje koje se uglavnom svodilo na zaštitu prava pacijenata.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Najavljeno proširenje saradnje Zavoda za javno zdravlje i grada

Izvor: JUGpress.com, 22.Dec.2016, 00:12

LESKOVAC..Lokalna samouprava i Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) proširiće dosadašnju saradnju, sve u cilju daljeg unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite naših sugrađana...“Zajednički ćemo raditi na izradi i impelmentaciji projekata od opšteg interesa u okviru društvene brige za zdravlje,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.