Izvor: JUGpress.com, 08.Mar.2024, 19:12

Spirić: Devastirane opštine kupuju kamione stare 10 godina po ceni novih

LESKOVAC-SURDULICA

Da li ste ikada čuli da neko kupi kamion star 10 godina po ceni novog?  Vodovod iz Surdulice je uradio baš to. Starost 10 godina, pomoćna šasija u boji šasije, da tovarni prostor bude u boji kabine… Verovali ili ne, to su bili uslovi tendera za kupovinu kamiona po ceni od 80.000 evra. Na štetu Surduličkog budžeta, kamion kiper biće plaćen za tri puta veću cenu od onih koji se prodaju u oglasima, dok se nov prodaje za oko 100.000 evra!

Nabavke >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << na kojima je JP “Vodovod” Surdulica, pored tendera za čuvenu škodu firme “Autočačak”, namestio tender za kamion preduzeću “Resor” iz Gadžinog Hana još jedan je dokaz da je sistemska korupcija zahvatila gotovo svako preduzeće u Srbiji. Ovo nije izolovani slučaj već simptom korupcije koji je omogućen političkim vezama zbog koga je, u ovom slučaju, preduzeće Resor i dobilo finansijski podsticaj od Razvojne agencije Srbije ali i sve pohvale bivše premijerke Ane Brnabić pri poseti samom preduzeću u Gadžinom hanu.

Iako Surdulica ima duplo niži stepen razvijenosti od republičkog proseka, lokalni funkcioneri su odabrali da plate kamion 50% više od prosečne cene, kako bi sebe i režimske firme obogatili na račun građana koji žive na kreditima. Zato akteri zloupotreba koji su gradili ovakav koruptivni sistem moraju biti izvedeni pred lice pravde kako bi uspeli da izgradimo pravednije društvo za sve.” navodi se u saopštenju koje potpisuje Jelena Spirić, narodna poslanica i  predsednica GrO SSP Leskovac. (kraj) saopštenje/SA

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.