Šop-Đokić: Siromah među bogatašima

Izvor: juGmedia, 15.Dec.2013, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šop-Đokić: Siromah među bogatašima

LESKOVAC – Milorad Šop-Đokić je uspeo da povrati nacionalizovanu imovinu svojih predaka i da postane vlasnik šest lokala u dve ekstra zone u Leskovcu, ali za sada od toga ima samo glavobolje.

Umesto sanjanog bogatsva, dobio je neplaćene račune, zakupce kojih nema u nasleđenim ugovorima i zvaničnike koji kažu da su nemoćni. Pravdu je ponovo zatražio na sudu.

„Nadao sam se da ćemo moja supruga i ja >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << živeti od zakupa lokala. Ljudi me sreću i čestitaju, nazivaju me gazdom, a ne znaju da zbog tih lokala noćima ne spavama jer nisam u stanju da se izborim sa ljudskim bezobrazlukom, sa nasleđenim i sa tekućim dugovanjima“, priča ovaj mladi čovek.

Ovi lokali, kao i još nekoliko važnih objekata u gradu i oko 30 hektara zemljišta u blizini Leskovca bili su u vlasništvu Šop-Đokića preko 150 godina, sve do nacionalizacije, kada ih preuzima grad i daje na korišćenje svom preduzeću „Dom“. Tri lokala su na Masarikovom trgu, a tri u Južnomoravskih brigada, preko puta zgrade glavne pošte. Ukupna površina lokala je oko 250 kvadrata.

„Sa ključevima smo preuzeli i zakupce Doma sa kojima ne možemo da raskinemo ugovore u naredne tri godine. Samo jedan stanar na Masarikoviom trgu plaća kiriju, koja nije dovoljna ni da pokrije troškove u ostalim lokalima“,priča Milorad.

Najviše problema ima sa jednim od najlepših lokala na trgu u centru Leskovca od 39 kvadrata iz koga nije u stanju da iseli Rukometni klub „Hisar“. „Hisar“ je taj prostor dobio ranije na petogodišnje besplatno korišćenje.

„Prostor izdao trećem licu, firmi iz Beograda čiji vlasnici kažu da sa mnom nemaju o čemu da pregovaraju. Napravljen je dug za struju od 30.000 dinara, koji dolazi na moju adresu, plaćam porez na imovinu, a faktički ja ne mogu ni da uđem u svoj posed“, priča Šop-Đokić, koji je tužio i „Hisar“ i preduzeće „Dom“.

Predsednik tog kluba Dragan Cenić kaže da ih iz Doma niko nije upozorio da je lokal sporan. „Mi smo uložili novac u renoviranje lokala i tražimo da nam se taj novac vrati, a od Beograđana ne neplaćujemo ni dinar jer su oni naši sponzori“, veli Cenić.

Direktor „Doma“ Aleksandar Momčilović pak tvrdi da je Hisar više puta upozoravan da napusti prostor. „Tu sada više ništa ne zavisi od nas“, kaže Momčilović.

Ovo preduzeće je gazadovalo i lokalom u kome je 43 godine bila livačka radnja.

„Kada su nam predali lokal u njemu nije bilo vode ni sanitarnog čvora, prava ruina, budžak u sred grada. Zašto su nadležne inspekcije decenijama žmurile“, pita se nesuđeni bogataš.

Milorad Šop-Đokić je trgovac i u privatnoj firmi radi za 200 evra. Očekuje da se njegovoj porodici vrati i zgrada u centru, koja je simbol Leskovca i u kojoj se na 300 kvadrata nalazi sedište Turističke organizacije. Dvorište te zgrade iz turskog doba nikada nije ni bilo nacionalizovano.

Izvor: BLIC/JUGMEDIA

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.