Sneg odložio drugo školsko polugodište

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2012, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg odložio drugo školsko polugodište

LESKOVAC, PRIJEPOLJE -

Štab za vanredne situacije Opštine Crna Trava danas je odlučio da početak drugog školskog polugođa odloži za tri dana zbog nemogućnosti učenika iz zavejanih mahala da dođu do škola, potvrđeno je agenciji Beta.

U toj opštini osnovne i jednu srednju školu pohađa ukupno 250 učenika.

"Zavejeno je i odsečeno 200 domaćinstava i isto toliko je još bez struje. Mašine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za čišćenje puteva rade neprekidno, te se nadamo da će do četvrtka situacija biti bolja", kazao je predsednik Opštine Slavoljub Blagojević.

Blagojević je ranije izjavio da su svi putevi do centara mesnih zajednica bili probijeni kasno sinoć, ali je tokom noći palo još pola metra snega.

Na Zlataru, Pešteru i Jadovniku do 110 centimetara snega

Danas i juče je na obroncima Zlatara, Peštera i Jadovnika palo još dvadesetak santimetara snega, tako da je debljina snežnog pokrivača mestimično veća od metra.

Direktor Direkcije za izgradnju u Novoj Varoši Zoran Mlađenović izjavio je da građevinske mašine nisu svemoćne i da su zato u snežnoj blokadi još neki zaoseoci ispod Murtenice, posebno iznad 1.300 metara nadmorske visine.

Prema njegovim rečima, zbog nedostatka lanaca i adekvatnih guma, deo građevinskih mašina koje čiste puteve u planinskom delu opštine, teško probija smetove na usponima seoskih puteva.

Zbog snega i neočišćenih puteva nije izvesno ni koliko će đaka u seoskim školama sutra doći na nastavu.

U nekim selima prijepoljske opštine roditelji su danas sami pravili prtinu da bi deca mogla u školu jer je sutra prvi radni dan u drugom polugodištu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.