Smanjuje se broj pacijenata u leskovačkoj bolnici, odeljenje urologije izašlo iz kovid sistema

Izvor: JužneVesti.com, 28.Apr.2021, 16:47

Smanjuje se broj pacijenata u leskovačkoj bolnici, odeljenje urologije izašlo iz kovid sistema

Broj pacijenata opada, situacija se smirila, pa smo zbog toga rešili da odeljenje urologije koje je bilo rezervno vratimo u normalan rad, rekao je za Južne vesti direktor Opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević i dodao da se trenutno na lečenju od virusa korona u ovoj ustanovi nalazi 127 pacijenata.

Direktor je naglasio da će odeljenje neurologije za sada ipak ostati u kovid sistemu za svaki slučaj.

Na odeljenju urologije nije bilo pacijenata >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i ono se vraća u normalu. U rezervi sada ostaje odeljenje neurologije i 40 dodatnih ležajeva. Broj pacijenata se smanjuje, ali idu praznici pa moramo biti oprezni - rekao je Dimitrijević.

Ono što njega, kako kaže, i dalje zabrinjava jesu podaci da je u poslednja 24 sata bilo više prijema, nego otpusta iz bolnice.

Primljeno je 18 pacinata, a otpušteno njih 12., dok su nam 3 osobe na respiratorima. U poslednja 24 sata imamo i jedan smrtni slučaj - dodao je Dimitrijević.

Podsetimo, zbog naglog porasta novozaraženih i pogoršane epidemiološke situacije u tom gradu, krajem marta meseca u kovid sistem je ušlo i odeljenje urologije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.