Službenika pretukao otac devojčice smeštene u porodicu

Izvor: Glas javnosti, 20.Jul.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Službenika pretukao otac devojčice smeštene u porodicu

LESKOVAC - Radnika Centra za socijalni rad u Leskovcu Predraga Momčilovića pretukao je Miloš F. nezadovoljan što mu je maloletna ćerka oduzeta i smeštena u hraniteljskoj porodici, potvrđeno je u policiji i tom centru.

Momčilović je napadnut u petak, 16. jula, oko 11.30 u javnom toaletu dok se sa službenog zadatka vraćao sa dvoje kolega. "Svratio sam u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << toalet da operem ruke, a za mnom je ušao Filipović i prvo me psovao, tražeći da mu vratim dete, a potom me tri puta udario pesnicom u nos i po glavi.

Onako ošamućenom mi je pri izlasku zapretio da ću proći još gore ako mu za nekoliko dana ne vratim ćerkicu", ispričao je Momčilović na čijem se licu vide tragovi udarca.

Filipoviću je "čuvao stražu" jedan od njegovih drugova.

Momčilović je posle napada zbrinut u Urgetnom centru Opšte bolnice u Leskovcu, a stepen povreda znaće se kada dobije lekarsko uverenje.

"Na mestu gde sam dobio prvi udarac bio sam operisan pre nekoliko godina, pa se bojim dodatnih komplikacija", dodao je ovaj mladi pravnik koji u Centru radi nepune dve godine.

Direktorka centra Snežana Milojković rekla je  da je Filipović i ranije pretio službenicima i zbog toga prijavljivan policiji.

"Na slučaju njegove ćerke, koja je zanemarivana i zlostavljana, radimo sedam godina i u februaru ove godine uspeli smo uz asistenciju policije da je iz primarne premestimo u hraniteljsku porodicu. Od tada od oca stižu neprestabe pretnje. Izloženi smo velikoj torturi i nadam se da će policija i Tužilaštvo preduzeti nešto", istakla je Milojković.

U leskovačkoj policiji rečeno je da je Filiopović priveden i saslušan neposredno posle napada na službenika Centra.

"Protiv M. F. je podneta prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira, a u toku je zajednički rad sa Tužilaštvom, odnosno, prikupljanje podataka za eventualno podnošenje krivične prijave", kazao je portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković. Ovo je treći fizički napad na službenike Centra za socijalni rad u Leskovcu u toku ove godine od strane nezadovoljnih roditelja ili korisnika materijalne pomoći.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.