Slobodanu Kociću prijava i za Pašinu Česmu

Izvor: juGmedia, 07.Maj.2013, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slobodanu Kociću prijava i za Pašinu Česmu

LESKOVAC – Policija je podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića, koji je u pritvoru, zbog sumnje da je i na slučaju Pašine Česme zloupotrebio svoj položaj.

Krivična prijava podneta je Višem tužilaštvu, a u saopštenju se navodi da Kocić nije raskinuo ugovor o davanju u zakup bez naknade građevinskog zemljišta >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u javnoj svojini na lokaciji Pašina česma.

Ugovor je potpisao novembra 2011. godine kao ovlašćeno lice sa preduzećem iz Beograda.

Zakupac zemljišta nije, navodi se, u ugovorenom roku dao bankarsku garanciju i nije “izvršio upošljavanje radnika u broju koji je predviđen ugovorom, kao ni Uredbom o uslovima i načinu pod kojima lokalna samouprava može da otuđi ili da u zakup građevinsko zemljište po ceni manjoj od tržišne cene i Zaključkom Vlade Republike Srbije”.

Reč je o ustupanju šumskog zemljišta od oko 80 hektara na popularnom leskovačkom izletištu. Za takvu odluku glasali su odbornici Skupštine Leskovca.

Zemljište je dato u zakup firmi iz Beograda kojom je upravljao Aleksandar Čogurić iz Leskovca, vlasnik preduzeća “Energosistem Čogurić”, koje je na toj lokaciji sagradilo hotel sa dva sportska terena.

Bivši gradonačelnik je sa još petoro saradnika pritvoren je krajem marta zbog sumnje da je oštetio gradski budžet za 74 miliona dinara, sklapajući štetne ugovore sa izvođačima radova na infrastrukturnim poslovima.

Jedan od izvođača radova sa kojim je sklopljen štetan ugovor je i “Energosistem Čogurić”. I protiv vlasnika ovog preduzeća je podignuta krivična prijava i raspisana poternica.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.