Sloboda ili Moravac

Izvor: Politika, 22.Maj.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sloboda ili Moravac

Jedna od ove dve fudbalske ekipe preseliće se u niži rang takmičenja. – Radnik i Javor već superligaši. – Metalac čeka rivala u baražu

U Prvoj ligi će posle današnjih utakmica poslednjeg kola šampionata biti poznato koja će se ekipa pridružiti šabačkoj Mačvi, kraljevačkoj Slogi i užičkom Jedinstvu, čiji će se timovi od leta takmičiti u Trećoj ligi. Za prvoligaški život se grčevito bore Sloboda iz Užica i Moravac iz Mrštana.

Užičani odlaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na megdan Bačkoj u Bačkoj Palanci, dok ekipu iz predgrađa Leskovca očekuje gostovanje Javoru u Ivanjici, koji će se od leta takmičiti u društvu naših najboljih timova, zajedno s Radnikom iz Surdulice, a Metalac iz Gornjeg Milanovca, kao trećeplasirani tim na tabeli, čeka protivnika u predstojećem baražu.

U Mrštanu, gde je Jovan Stanković i trener i vlasnik kluba, što je jedinstveno u domaćem fudbalu, svi su pripravni. Kako se jedan od najvećih fudbalskih zaštitnih znakova na jugu Srbije, leskovačka Dubočica, prvi put u svojoj dugogodišnjoj istoriji i ne takmiči, očigledno da je Mrštanci, veliki sportski rivali Leskovčana, pokušavaju da kako-tako održe fudbal u nekadašnjem „srpskom Mančesteru” i da bi povratak u niži stepen takmičenja značio ozbiljan udarac ne samo za Moravac već i za čitav fudbalski region.

– U Ivanjici ćemo dati sve od sebe da osvojimo bod, jer očekujemo da Bačka lako savlada Slobodu – ne krije Stanković, koji obećava da će njegova ekipa u Ivanjici imati značajnu podršku, jer će iz jablaničkog kraja put moravičkog krenuti nekoliko autobusa s vernim navijačima.

S druge strane, užička Sloboda i njen predsednik Josip Ristanović smatraju da će im u Bačkoj Palanci biti dovoljan bod da ostanu u Prvoj ligi.

– Nama bi bod bio dovoljan, jer verujemo da će naše komšije iz Ivanjice pobediti Moravac – kaže Ristanović, koji, pored svih problema koji prate klub, grčevito pokušava da spase što se spasti može.

Ostaje neshvatljivo kako je jedan stabilan superligaš, koji ima stadion prema najvišim standardima, došao u ovako opasnu situaciju za samo dve godine. Ovome je „kumovala” i loša saradnja s gradskim rivalom Jedinstvom, koji je već ispao u Treću ligu.

Metalac iz Gornjeg Milanovca danas gostuje Radniku, ali će ova ekipa, koju je nedavno preuzeo Nenad Vanić, sve snage usmeriti na baraž, gde će je čekati ekipa koja u Superligi završi na trećem mestu s kraja.

Dva velika događaja na jugu Srbije

Za danas je u Surdulici zakazano veliko fudbalsko slavlje povodom istorijskog uspeha Radnika, koji će se od iduće sezone takmičiti u fudbalskoj eliti Srbije. Čitav jug je zbog ovog događaja na nogama, a samo nedelju dana kasnije i Dinamo iz Vranja će slaviti ulazak u Prvu ligu.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.