Slepom leskovačkom biciklisti zlato na Evropskom kupu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Sep.2016, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slepom leskovačkom biciklisti zlato na Evropskom kupu

Iako se zbog operacije nije takmičio godinu dana, slepi biciklista Milan Petrović i njegov tandem pilot Goran Šmelcerović osvojili su zlatnu medalju u izuzetno jakoj konkurenciji na Evropskom Kupu u Beogradu.

Paraolimpijci sa Olimpijskih igara u  Londonu 2012. godine i članovi Biciklističkog kluba Dubočica iz Leskovca su nakon pobede u subotu na drumskoj trci 24. septembra, pobedili i u nedelju u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vožnji na hronometar ispred tandema iz Rusije i Italije, i tako odneli pobedu i u generalnom plasmanu, i pokupili 15 bodova za Svetsku rang listu.

Uprkos prošlogodišnjim problema, zbog operacije tumora na mozgu Petrovića i pauze sa treningom od skoro godinu dana usledio je trijumf, a Šmelcerović je presrećan zbog ovakvog povratka.

Spremali smo se za što bolji rezultat, ali nismo očekivali ovakav na jednoj od prvih trka posle našeg povratka. Konkurencija je stvarno bila jaka, bili su i tandemi sa ovogodišnjih Paraolimpijskih igara u Riju, ali smo trijumfovali na obe trke i na najlepši mogući način se vratili u svetsko društvo - rekao je on.

Ipak, zbog nedostatka finansija i kašnjenja sa uplatom sredstava iz Grada, leskovački duo neće učestvovati na Evropskom Kupu u Pragu na poslednjem takmičenju u sezoni.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osvojili evropsko zlato, a iz Praga neće doneti medalju jer Grad kasni sa uplatom

Izvor: juGmedia, 26.Sep.2016

LESKOVAC – Slepi biciklista Milan Petrović i njegov tandem pilot Goran Šmelcerović osvojili su zlatnu medalju na Evropskom Kupu u Beogradu, iako se Milan zbog operacije tumora na mozgu nije takmičio punih godinu dana...Naši paraolimpijci sa Olimpijskih igara u  Londonu, u nedelju, u vožnji...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.