Skupština: Prozivke i odbrana bivšeg gradonačelnika Slobodana Kocića

Izvor: juGmedia, 28.Jun.2016, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština: Prozivke i odbrana bivšeg gradonačelnika Slobodana Kocića

LESKOVAC – Ime i dela bivšeg gradonačelnika Slobodana Kocića, koji se više ne bavi politikom, ponovo su uzburkali leskovačku skupštinu, a tokom rasprave o podele dobiti JK “Toplana”.

Počelo je danas posle govora odbornika SDS prof. dr Dragoljuba Živkovića, koji je početkom prošle decenije bio predsednik opštine Leskovac. On se, između ostalog, zalagao za formiranje menadžmenta koji bi se bavio energetskom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << efikasnošću, a s većim delom njegove diskusije složio se gradonačelnik Goran Cvetanović, uz niz pohvala na korektnost ovog opozicionara.

Ali, izneo je i jednu zamerku.

“Vi ste profesore doveli Slobodana Kocića za šefa kabineta, vi ste ga afirmisali, postao je kasnije gradonačelnik, a u njegovo vreme Toplana je napravila veliki gubitak, dok je sadašnji direktor Nebojša Krstić napravio veliki uspeh”, kazao je Cvetanović.

Reagovao je Živković.

“Slobodan Kocić je bio odličan šef kabineta, sticajem okolnosti kasnije se uzdigao i postao moćan čovek”, rekao je Živković posluživši se tom prilikom primerom iz doba Nerona za kojim je išao podanik i stalno mu govorio: “Ti si čovek, ti si čovek”.

“Da je to imao u vidu možda bi danas njegova politička sudbina bila drugačija”, dodao je Živković uz podsećanje da je kasnije i sam izbačen iz DS-a.

“Ja se učim na tuđim greškama, pa sam za ovo vreme promenio 8 šefova kabineta”, uzvratio je Cvetanović.

Odbornik DS Saša Stojanović je žestoko regovao na prozivanje Kocića, takođe se služeći rimskom kontrolom sujetnih vladara: “Seti se da si čovek”, a pominjao je “evet efendije” iz doba turskih sultana.

“Slobodan Kocić zaslužuje poštovanje. Samo da vas podsetim na 3.700 novih radnih mesta i 7 novih fabrika. Uporedite privredne aktivnosti Slobodana Kocića sa sadašnjim mrtvim morem, a svaka privredna aktivnost ide s pojačanim zaduživanjem”, rekao je Stojanović.

Inače, za razliku od prethodnog skupštinskog sastava, u ovom je malobrojna opozicija – SDS, DS i Jedinstvena Srbija, veoma aktivna. Praktično, sve vreme su opozicioni odbornici za govornicom, pa se o raspodeli dobiti Toplane iz 2015. godine od oko 80 miliona dinara raspravljalo više od sat i po.

S druge strane, rasprava se odvija u mirnoj i konstruktivnoj atmosefi, pa se tako, na primer, gradonačelnik Cvetanović, koji, bez malo sam brani stavove skupštinske većine, u većini slučajeva slaže sa diskutantima, a ne retko deli komplimnete opozcionim odbornicima, koji su ga u predizbornoj kampanji žestoko napadali.

Tako je, na primer, Saši Stojanoviću rekao da je uspešan posolvni čovek i da on tu činjenicu poštuje.

Ipak, predlog opozicije da se dobit “Toplane” iskoristi za popuste u plaćanju računa socijalno ugroženim slučajevima nije dobio podršku skupštinek većine, koju predvodi SNS.

Milica Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.