Simulirana saobraćajna nezgoda

Izvor: juGmedia, 09.Okt.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simulirana saobraćajna nezgoda

LESKOVAC – U organizaciji Tehničke škole “Rade Metalac” danas je na platou ispred ove obrazovne ustanove organizovana simulacija saobraćajne nesreće

Pripadnici Saobraćajne policije PU Leskovac učenicima treće godine saobraćajne struke prikazali su sudar dva vozila i intervenciju saobraćajaca u obezbeđivanju mesta nesreće i spasavanju eventualno povređenih.

Učenici te struke u okviru nastavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << plana i programa imaju i jedinice vezane za saobraćajne nezgode od nastanka pa do uviđaja.

“Cilj akcije je da se ukaže mladima na opasnost na putevima u slučaju konzumiranja alkohola, droga, kao i značaj pravovremenog poziva u pomoć. Praktična nastava je nešto opipljivo i ovo što su danas videli svakako će im ostati u pamćenju”, rekao je nastavnik praktične nastave saobraćajne struke Dušan Stanojević.

Simulacija saobraćajne nesreće je ostavila snažan utisak na učenike koji su ovakvoj vrsti akcije prisustvovali prvi put. Akciju su ocenili kao korisnu jer će sigurno uticati na njihovo ponašanje u saobraćaju.

Namera menadžmenta TŠ “Rade Metalac” je da se ova akcija, uz podršku i pomoć Saobraćajne policije PU Leskovac realizuje i u narednom periodu.

(Kraj)tam

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.