
Izvor: Svet plus, 13.Sep.2019, 10:08 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Sezona je paprike i zimnice, probajte je i ovako! Leskovačka tucana salata!
Crvena, žuta, narandžasta, ljubičasta, braon ili zelena, slatka ili ljuta, paprika je oduvek važila za izuzetno zdravu namirnicu jer je bogata vitaminima i mineralima koji su neophodni ljudskom organizmu. Sezona je paprike i zimnice, probajte je i ovako! Leskovačka tucana salata!
Potrebno je:
6 paprika
2 ljute papričice
2 paradajza
2-3 čena belog luka >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
1 kašika peršuna
2-3 kašike ulja
soli po vašem ukusu
Priprema:
Papriku i papričice ispeći na rostilju ili tosteru. Oljustiti, očistiti od drske i semena i iseckati na sitne kockice ili malo istucati u avanu. Paradajz takodje iseckati na kockice, dodati istucani beli luk, ulje i soli i sve lagano izmešati. (paprike dobro ocediti od vode, a paradajz očistiti od semenki)
Salatu pre služenja dobro ohladiti u frižideru, a onda posuti naseckanim peršunom i poslužiti uz roštilj, na parčetu dvopeka uz sir ili kako god vi volite i želite.
Još ideja za pripremu zimnice pogledajte OVDE